Buzoianca Livia Bunea și fetița ei, ucise în Cipru, vor fi înmormântate joi, la ora 17:00, la cimitirul central din satul Arediou, din districtul Nicosia. Statul cipriot va suporta cheltuielile cu înmormântarea şi a pus la dispoziţie şi locul de veci, scrie presa cipriotă, citată de miscareaderezistenta.ro.

Primarul din Arediou, Ioannis Ioannou, a declarat presei că s-a decis în consiliul local să fie dat gratis locul de veci pentru mamă şi fiică, scrie cyprustimes.com.

Rude şi priteni vor călători din România în Cipru, pentru un ultim rămas-bun. Printre aceştia sunt mama şi bunica celor două victime, scrie cyprusnews.eu.

Iniţial s-a crezut că trupurile neînsufleţite vor fi trimise în România, după efectuarea autopsiilor, dar un oficial local a declarat că una dintre rudele Liviei din Cipru a cerut ca aceasta şi fiica ei să fie înmormântate în Cipru, scrie knews.kathimerini.com.cy.

La înmormântare vor participa şi toţi membrii echipelor de căutare şi anchetă din acest dosar, scrie dimarxoscy.com.

Acţiune în justiţie, pentru despăgubiri morale

Soţul şi tatăl Liviei şi, respectiv, Elenei Natalia, va da în judecată atât suspectul de crimă, cât şi statul cipriot, a declarat avocatul Yiannis Ioannou, potrivit sursei citate.

Ioannou a declarat pentru postul de televiziune CyBC TV că acţiunea va fi depusă în justiţie în următoarele zile şi că se solicită despăgubiri morale atât de la suspectul Nikos Metaxas, cât şi de la stat.

Acţiunea va fi formulată atât la adresa presupusului criminal, cât şi a poliţiei, pentru că nu şi-a făcut datoria în mod adecvat.

Dacă poliţia îşi făcea treaba, unele persoane ar fi rămas în viaţă

Ioannou a mai declarat că, dacă poliţia şi-ar fi făcut datoria cum trebuie, unele dintre persoanele care acum sunt pe lista decedaţilor ar fi putut fi în viaţă.

În opinia avocatului, cazul celor două românce este strigător la cer. „Avem declaraţii chiar de la şeful poliţiei, dar şi scuzele oficiale prezentate de autorităţile statului”, a mai spus acesta.

Prieteni şi cunoştinţe de-ale Liviei Bunea au declarat presei că, în ciuda solicitărilor repetate pe care le-au formulat la poliţie, când cele două au dispărut, li s-a spus că acestea ar fi trecut ilegal în Republica Cipru de Nord.

Clientul său se teme că unele probe ar putea dispărea de la dosar şi de aceea se grăbeşte să depună acţiunea în instanţă.

„Acest caz a costat statul deja câteva milioane”, a mai spus avocatul.

Există temeri că numărul victimelor lui „Orestis” ar putea fi mai mare. Poliţia verifică alte cazuri de femei care ar fi putut fi posibile ţinte, ale căror nume sunt pe o listă cu femei care au avut contacte online cu suspectul „Orestis”. Una dintre femei este posibil să fie în străinătate, dar alte patru vor fi cel mai probabil chemate să identifice suspectul într-o acţiune a poliţiei, în care vor fi aliniaţi mai mulţi bărbaţi, pentru a fi identificat chiar cel bănuit de crime.

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...