27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:58 AM
opinia-balcescu

Monden

Buzoianca Janina Nectara: „Un blogger de modă poate câștiga între 5.000 și 30.000 de dolari pentru o singură postare pe Instagram“

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
30.08.2017, 00:00
1128

   De aproape un an de când a devenit mămică și și-a gestionat altfel timpul, Janina Nectara a aflat și cum poți avea succes pe Instragram și cum poți obține un profit din asta.

   „Ideea este că astăzi oricine se poate transforma într-un bilboard umblător, remunerat ca atare”, spune buzoianca Janina Nectara, una dintre cele mai apreciate bloggerițe de fashion din lume, într-un articol publicat în revista ,,The One“.

   Blogerrița de fashion spune că, în New York, Londra și Milano, toate personalitățile din industria modei cu care intră în contact erau pe Instagram și așa și-a dat seama că va fi „the next big thing”, drept pentru care nu a fost greu să se autoconvingă să-și creeze un profil.

   ,,Acum aproximativ 4-5 ani, numărul conturilor de Instagram era modic. Drept urmare, toți cei care își făcuseră conturi atunci (inclusiv eu) aveau o creștere fantastică. Îmi amintesc că îmi veneau constant zeci de followers fără să fac nimic. Postam o dată pe lună o fotografie oarecare și dintr-un foc veneau să mă urmărească până la o sută de persoane în primul minut. În acest ritm, fără să am un aport neapărat, am câștigat câteva mii de urmăritori, în timp record. În acel moment, Instagram nu era o prioritate pentru mine, dat fiind faptul că aveam proiecte importante de dus la capăt, iar Instagram părea mai mult o joacă de copii”, a povestit Janina.

Buzoianca a dat exemplu contul lui Kylie Jenner, căreia brandurile au raportat că plătesc între 100.000 și 300.000 de dolari pentru o singură postare sponsorizată. Însă nu e de mirare, mai ales că postările acesteia au primit în 2015 peste un miliard de likeuri. De asemenea, un brand poate plăti de la câteva mii de euro până la 15-20.000 de euro pentru a convinge un blogger să meargă doar la show-ul său de modă și să nu se afișeze la prezentarea niciunui alt brand în cadrul Săptămânii Modei.

 Regretă că nu s-a ocupat mai devreme de acest cont

   Soția vedetei tv Felix Rache spune că ea la început și-a lăsat contul să își exercite farmecul personal singur. Numărul conturilor creștea exponențial și tot în același ritm a crescut și efortul ,,pose­sorilor de Instagram” de a-și crea un profil cât mai atractiv. Se trecuse la un alt nivel, cu fotografii realizate de profesioniști, modificate de tot felul de filtre sau ajustate în Photoshop. S-au creat tot felul de strategii în privința unității coloristice și stilistice a unui cont de Instagram, Janina primea tot felul de recomandări în legătură cu ce este bine să conțină postările ei următoare, în funcție de cea precedentă, astfel încât contul să arate precum un colaj variat, cu un design bine gândit. Și totul a mers din inerție, până la un moment dat.

   „Am ajuns și la punctul în care farmecul personal nu mai funcționa de unul singur. Însă nu m-am alarmat, îmi axasem eforturilor pe alte priorități. Nu a fost tocmai cea mai bună decizie. Când brandurile au început să îmi propună proiecte pentru care să îmi solicite și contul Instagram, am hotărât că este vremea să îmi îndrept atenția și, implicit, o frântură din energia destinată site-ului Fashion Avec Passion, către cont. Dacă m-aș fi ocupat de prima dată, astăzi cu siguranță aș fi avut cel puțin un zero în plus la finalul celor aproximativ 115.000 de followers pe care îi numără astăzi contul de de Instagram @JaninaNectara. Și cu siguranță cu un zero în plus, în conturi”, a precizat cea mai  faimoasă bloggeriță de modă din România.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker