• Celebrul blogger de fashion vrea să demitizeze anumite concepte din industria modei 

În cadrul unui interviu des­pre modă, statutul de mamă și începurile carierei sale, Jani­na Nectara a dezvăluit planurile legate de prima sa carte în care și-a așezat gândurile, experiența și, mai ales, sfaturile necesare oricărei femei moderne care vrea să își pună în valoare corpul.

Buzoianca Janina Nectara, pri­ma româncă ce a scris pentru revista Vogue, a spus că nu există mituri, nu există accesoriul perfect, nu există „asta“ se poartă și nu „cealaltă“, iar această carte va veni în sprijinul acestor idei, ca oricare femeie să-și pună în valoare corpul și frumusețea și să zâmbească în oglindă în fiecare dimineață.

 „Am două proiecte pentru această perioadă, unul se referă la o carte pe care intenționez să o scriu de mult timp, în care voi demitiza anumite concepte în modă, voi ghida fiecare femeie să își ajusteze silueta doar cu anumite accesorii și haine. Sunt de părere că nu există accesoriul ideal, haine la modă, nimic nu este literă de lege, există doar mituri, iar orice propunere venită din partea unui designer, dacă este preluată și iubită pe stradă, devine modă. Urăsc conceptul de kitch, de prost îmbrăcat sau bine îmbrăcat< acești <părerologi> care aruncă cu etichete nu sunt de luat în seamă. Nimeni nu se îmbracă prost, nu despre asta este moda. Elimin și cuvântul niciodată, nu îmi place să îl folosesc, o să vedeți în carte de ce”, a spus buzoianca.

De la gablonțurile din târg, la bijuterii din Galeriile La Fayette

Tot în cadrul aceluiași interviu, Janina a mai punctat că pasiunea pentru modă, bijuterii și stil a avut-o încă de mică, de când era la bunici și duminica mergea în târg cu ei, pentru că făceau comerț cu fructe, iar ea admira, proba și cumpăra cercei, inele, ga­blonțuri. Nu-și imagina nicio secundă că acele ieșiri se vor transforma peste ani în shopping  în Galeriile La Fayette, nu reali­za gran­doarea acestei pasiuni nicidecum.

 „Iubesc bijuteriile și gențile de mică, dar recunosc că orice mă ambiționează și nimic nu mă li­mi­tează. Sunt mămică acum, Filip îmi acaparează o parte din timpul meu, dar e așa plăcut să fiu prima care îi descoperă zâmbetul dimi­neața, să fiu cea către care brațele lui se deschid mereu, aceste comori emo­ționale îmi completează fericirea ca femeie și îmi dau starea de bine și pe plan profesional. Și încă mă consider la vârsta la care pot fi orice mamă, cer­cetător, astronaut, inginer, dar păstrând din pasiunea pentru fashion”, a mai precizat Janina.

Bloggerul va scoate cartea pe piață curând, dar până atunci vă invită să învățați și să meditați puțin la motto-ul ei preferat, un proverb indian, care i-a ghidat fericirea până acum: „În final, totul va fi bine”, și, dacă nu e bine, atunci nu a venit finalul.

Reamintim că buzoianca de 31 de ani este licențiată în politici de marketing a lansat FashionAvecPassion în 2011, un blog de fashion și beauty, și a intervievat în cariera ei unii dintre cei mai importanți oameni din industrie și nu numai: Pierre Cardin, Claudia Schiffer, Giambattista Valli  Pharell Williams, Natalia Vodia­nova, Boy George etc. Jeanina este căsătorită cu buzoianul Felix Rache (consilier de stat la Departamentul pentru strategii guvernamentale) și au împreună un băiat, Filip Nectarie.

DISTRIBUIȚI