Fiecare întâlnire cu un idol este fascinantă, dar în același timp, total diferită. Asta a simțit buzoianca Janina Nectara de fiecare dată când a avut ocazia să întâlnească marii designeri ai lumii. Vorbim despre personalități ale industriei fashion ce au maniere totalmente diferite de a aborda moda și businessul propriu și, totuși, au un element în comun: succesul!

Orice detaliu a fost reținut de bloggerița buzoiancă și dezvăluit în cadrul unui interviu din care reiese cât de diferiți și surprinzători sunt cei care dețin frâiele industriei de design.

Spre deosebire de designerii români, Yamamoto își așeza rudele în rândurile din spate    

„I-am întâlnit de multe ori pe toți, însă primul moment, acela în care am făcut cunoștință, îl am în gând foarte clar în cazul fiecăruia în parte. Prima întâlnire cu Yohji Yamamoto mi s-a întipărit în gând datorită faptului că l-am observat la showul de modă din Paris al fiicei sale, Limi Feu, fiind așezat pe al doilea rând. A lăsat primul rând și locurile cele mai bune invitaților. Spre deosebire de această abordare, la showul unui designer român – o apariție episodică – în primul rând erau așezate toate neamurile, iar prin spatele lor, editorii, cărora trebuie să le dai cele mai bune locuri, fiindcă ai nevoie să îți facă recenzii bune, iar ei au nevoie să vadă bine ce se întâmplă pe podium. O eroare fantastică și o ofensă foarte mare către specialiștii din industrie (editori, buyeri s.a.), care a două oară nu mai vin. Este un adevărat algoritm manieră în care sunt așezate personalitățile care participă la un show de modă, iar Yohji Yamamoto părea că stăpânește perfect acele reguli. Însă discutând cu el, mi-am dat seama că acționează astfel nu pentru că urmează niște reguli elementare de PR, ci pentru că e adânc inoculat în cultură sa, japonez fiind, să lase locurile cele mai bune, priveliștea cea mai bună și, în general, tot ce e mai bun, invitaților săi”, a declarat Janina pentru DC News.

„Armani sărută mâna doamnelor”

De asemenea, buzoianca l-a descoperit pe Armani că fiind un domn extrem de galant, protocolar, care sărută mâna doamnelor când le cunoaște.

„Așa mi s-a întâmplat și mie și-am fost extrem de fâstâcită dat fiind faptul că, pe atunci, eram aproape un copil, iar la noi domnișoarele așa și erau tratate: mai mult că niște copii, nicidecum la fel de ceremonios precum doamnele”, a mai povestit Janina.

Un alt nume cu rezonanță, Roberto Cavalli, a fost definit de buzoiancă drept un artist foarte cald, prietenos, deschis, volubil. “Însă nu cu toată lumea. L-am observat atent, doar cu cine se simte confortabil”, a precizat fashionista.

Janina Nectara este cel mai cunoscut blogger român de fashion în străinătate, a bifat colaborări cu cei mai importanți designeri, este prima româncă solicitată să scrie pentru Vogue și cea care a inițiat Campania „Femei pe Bancnote”.

DISTRIBUIȚI
loading...