27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:39 AM

Cultura

Buzoianca Irina Alexandru, în topul femeilor de succes din România

de Cristian IONESCU
Cultura  |
02.08.2017, 00:00
3507

   O buzoiancă a fost inclusă, de către un cunoscut site multibrand, în cadrul Campaniei âAnswearTopLadies, în topul care a reunit zece doamne considerate un model pentru actuala şi viitoarea generaţie de femei care doresc să se remarce atât prin rezultatele profesionale cât şi printr-un stil de viaţă frumos şi echilibrat.

   Este vorba despre Irina Alexandru, Channel&Consumer Marketing Manager pentru pieţele emergente din cadrul Fitbit, cel mai mare producător de brăţări de fitness din lume. Campania a reunit femei de top din industrii conexe ce performează în domeniile lor de activitate, care promovează mediul de business.    

Ambasadoare a designului românesc, devenită manager într-o mare firmă americană

   Absolventă a Colegiului Naţional „B. P. Hasdeu” în 2004, Irina Alexandru a devenit un designer cu un CV impresionant, desemnată de către Dizainăr, în 2014, „Ambasadorul Designului Române­sc“. Buzoianca, devenită designer după ce se pregătise îndelung pentru admiterea la o altă facultate, are în palmares numeroase „invenţii“ care au impresionat specialiştii, produse practice de design, dar şi colaborări inedite, cum ar fi cea cu meşteşugarii romi în cadrul proiectului Meşteshukarii.  În plus, Irina se poate lăuda că, în ciuda vârstei, a fost deja profesoară în Thailanda.

   A fondat prima companie la 20 de ani, iar succesul a venit cu AIRA Design cu care a primit recunoaştere naţională şi internaţională în şase competiţii de creaţie. În 2014, buzoianca se alătură echipei Vector Watch, ca şi co-fondator, având rolul în procesul de design, programare şi manufacturare. La începutul acestui an, firma Vector Watch a fost cumpărată de compania americană FitBit, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de gadgeturi purtabile, iar Irina Alexandru a fost păstrată în conducere ca Program Manager.

 „Jobul meu este şi pasiunea mea, aşa că nu mă plictisesc niciodată“

    În cadrul interviurilor din cadrul Campaniei âAnswearTopLadies, buzoianca a vorbit despre stilul personal, mărturisind că o consideră un exemplu din punct de vedere al stilului vestimentar pe Ileana Badiu, despre munca la birou şi make-up.

   „Am norocul că jobul meu este şi pasiunea mea, aşa că nu mă plictisesc niciodată. De fiecare dată când a apărut o nouă provocare în viaţa mea profesională, am transformat-o în pasiune, poate pentru că îmi place foarte mult să rezolv probleme. Însă, pe lângă faptul ca sunt pasionată de tot ceea ce fac la job, îmi place să petrec un timp de calitate cu familia şi prietenii mei. Călătoriile în ţări calde şi velierele sunt pe primul loc în topul preferinţelor, urmate de festivalurile de muzică şi serile în care ne strângem cu toţii în jurul unei sticle de vin (…) Mă fascinează creaţiile marilor case de modă şi aş putea să privesc ore în şir un spectacol de modă. Însă atunci când cumpăr ceva pentru mine, mă asigur că acel produs mă reprezintă cu adevărat şi că mă pune în valoare. Aşa că nu voi adopta cu orice preţ un stil la modă, dacă simt că acesta nu este pentru mine”, a declarat Irina Alexandru în cadrul campaniei.

   Buzoianca a mai fost invitată, în 2016, de publicaţiă Forbes România să ia parte la cea de a treia ediţie a evenimentului Forbes Heroes, având ocazia să vorbească despre cum şi-a lăsat amprenta în domeniile în care a activat. Irina s-a aflat, atunci, pe aceeaşi scenă cu personalităţi precum neurochirurgul Leon Dănăilă, regizorul Cristi Puiu, gimnasta Andreea Răducan, actorul Flori Piersic Jr., baschetbalistul Virgil Stănescu etc.

   În plus, la începutul anului a fost invitată să vorbească publicului în cadrul conferinţelor TEDx de la Cluj.

Irina Alexandru, despre anii petrecuţi la Buzău