Educație

Buzoiancă în anul I la Medicină, printre autorii culegerii cu teste pentru admiterea la propria facultate

• Mădălina Popescu a făcut echipă cu fosta ei profesoară din Hasdeu, Madi Mocanu

Dacă pentru majoritatea studenților anul I de facultate reprezintă o perioadă de acomodare, pentru buzoianca Mădălina Popescu lucrurile stau puțin altfel. Mădălina a fost admisă anul trecut prima pe listă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, fără examen, în baza rezultatelor obținute la Olimpiada națională de Biologie. În plus, buzoianca a absolvit în 2018 Colegiul „B. P. Hasdeu” cu media 9,99, o singură medie de 9 obținută în opt ani de studiu împiedicând-o să devină absolventă cu media 10.

În anul I la Facultatea de Medicină, Mădălina se poate mândri că a contribuit la realizarea unei culegeri cu teste pentru admitere la facultatea pe care o urmează. Mai mult decât atât, buzoianca a făcut echipă cu fosta sa profesoară de Biologie din Hasdeu, Madi Mocanu.

„Pentru mine această colaborare reprezintă o mare onoare, dar și o mare responsabilitate față de viitorii studenți”

„Era nevoie de o asemenea culegere, pentru că ultima a fost scoasă în 2017. Cu toții am simțit nevoia de o astfel de culegere cu ­exer­ciții pregătitoare pentru admiterea la Medicină. Eu am început să lucrez mai demult la realizarea unor grile pentru admitere la Medicină și aveam de gând să scot o astfel de culegere cu doamna profesoară Madi Mocanu. Acum însă ideea realizării culegerii a venit de la un alt buzoian, chirurgul Dan Păduraru de la Spitalul Universitar din București. Dânsul o cunoștea pe doamna mea profesoară din Hasdeu Madi Mocanu, și a luat legătura cu ea și i-a propus această colaborare între colectivul de medici de la Spitalul Universitar, doamna profesoară și mine. Eu am fost foarte încântată să particip la realizarea unei culegeri realizate de Universitatea <Carol Davila> și coordonate de profesori de acolo. A fost ceva extraordinar pentru mine. Doctorul Dan Păduraru știa despre mine pentru că am intrat prima la facultate și am avut și media 10 la Bacalaureat. În mod normal, ar fi trebuit să fiu singurul student care lucrează la aceste teste-grilă, dar timpul  a fost foarte scurt și eu am mai cerut ajutorul unui alt coleg de facultate, Mihnea Țăranu”, a declarat pentru OPINIA Mădălina Popescu.

Culegerea cuprinde 18 teste grilă și vine cu ceva nou în comparație de celelalte culegeri realizate până acum.

„Dintre cele 18 teste, 12 au fost concepute de mine și de doamna profesoară Mocanu Madi, iar la celelalte șase teste am lucrat împreună cu Mihnea Țăranu, student anul I la Medicină, pe care îl cunosc de la olimpiadele de biologie la care am participat împreună de-a lungul liceului. Toate testele au fost mai apoi verificate și corectate de către doamna profesoară. Față de edițiile anterioare, fiecare test are la sfârșit explicații detaliate, precum și trimiteri directe la pagini din manualul de biologie, care constituie bibliografia pentru examenul de admitere. Deși aceste grile nu s-au regăsit la examenul de admitere de pe data de 24 iulie, sper din suflet ca ele să îi ajute pe elevi să recapituleze și să își însușească mai bine materia. Pentru mine, ca studentă în anul I la Facultatea de Medicină, această colaborare reprezintă o mare onoare, dar și o mare responsabilitate față de viitorii studenți, care se vor pregăti pentru examen, rezolvând grilele din această culegere”, a mai declarat Mădălina Popescu.

„Mădălina Popescu nu este orice fost elev”

„Mădălina nu este orice fost elev. Este un fost elev de talie olimpică, care a intrat la Medicină ca urmare a rezultatelor obținute la Olimpiada de Biologie. A avut foarte bune rezultate obținute la toate olimpia­dele, și naționale și internaționale, și la Chimie. Ea ar fi putut să lucreze în egală măsură cu toți ceilalți profesori ai celorlalte specialități. Era nevoie de o asemenea culegere, pentru că de doi ani nu mai fu­seseră elaborate grile pregătitoare și copiii ni le solicitau. Din respect față de candidații la Medicină am considerat că este bine să le oferim grilele noastre pe care noi deja le exersam. Imboldul a avenit acum de la chirurgul Dan Păduraru, un alt fost elev de al meu. Pot spune că aportul Mădălinei la această culegere este unul considerabil. Atât ea cât și studentul Mihnea Țăranu au lucrat intensiv”, a declarat profesorul Colegiul Hasdeu Madi Mocanu.

Studenta Mădălina Popescu își dorește să se specializeze în domeniul neurochirurgiei și să profeseze în România pentru „a da ceva înapoi țării care m-a educat și în care am crescut”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker