Ministerul Educației organizează joi, 20 decembrie, festivitatea de premiere a olimpicilor internaționali din anul școlar 2017-2018. Evenimentul va fi găzduit, de la ora 11,00, în aula nouă a Universității Politehnica din București, în prezența ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

Printre olimpicii premiați se află și buzoianca Gabriela Oprea, momentan studentă la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Gabriela va fi recompensată pentru reușita sa de anul trecut, când era elevă a Colegiului Hasdeu, de la Olimpiada Internațională de Chimie „D.I. Mendeleev” Belarus, Minsk, unde a obținut medalia de argint. În cadrul festivității de joi va fi premiată profesoara care a pregătit-o, Viviana Gaitanovici, și Colegiul Hasdeu.

„După ce voi absolvi Universitatea Oxford vreau să fac doctoratul și să lucrez în cercetare în Chimie. ­Tot­odată, mă tentează să devin și profesor universitar, să interacționez cu oamenii și poate reușesc să îi ajut pe alții să obțină performanțe mai bune ca ale mele (…) M-am gândit inclusiv să profesez în România. Cred că și în România se poate face cercetare. Știu că în București și Cluj sunt echipe deosebite de cercetători în Chimie. Deci se poate”, a declarat Gabriela Oprea pentru OPINIA după ce a fost admisă la Oxford.

Buzoianca a absolvit Colegiul Hasdeu anul acesta, obținând media 9,95 la Bacalaureat. În clasele a IX-a și a X-a a avut media generală 9,97, în clasa a XI-a, media 9,92, iar în clasa a XII-a, media 10.

DISTRIBUIȚI
loading...