Un bărbat de 64 de ani din satul Voetin, comuna Sihlea, a fost reţinut ieri după-amiază de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. El este acuzat că și-a omorât concubina, o femeie de 66 de ani, din comuna buzoiană Râmnicelu.

În urma anchetei s-a stabilit că cei doi aveau o relaţie de concubinat de ceva timp. Luni, pe fondul concumului de băuturi alcoolice, concubinii s-au luat la ceartă. Motivul discuţiilor în contradictoriu dintre cei doi au fost banii, bărbatul reproșându-i femeii că din pensia ei i-a făcut o rată unei fiice a acesteia, scrie monitorulde vrancea.ro. De la ceartă şi până la bătaie nu a mai fost decât un pas. În după-amiaza zilei de luni femeia a fost snopită în bătaie, fiind în mod repetat lovită peste faţă şi corp. Anchetatorii au găsit urme de sânge peste tot prin curte, semn că între cei doi s-a dat o adevărată luptă. Leziunile suferite în urma bătăii crunte pe care a primit-o pe parcursul întregii după-amiezi de luni, au dus la decesul victimei. Aceasta a fost găsită fără suflare în dimineaţa zilei de marţi atunci când au şi fost anunţaţi anchetatorii.

La examinarea sumară a cadavrului nu au ieşit în evidenţă leziuni grave, femeia având doar câteva vânătăi, echimoze şi escoriaţii, motiv pentru care trupul neînsufleţit a fost adus la Serviciul de Mdicină Legală Vrancea pentru efectuarea necropsiei. Aceasta a fost efectuată ieri, iar concluziile medico-legale au arătat faptul că victima a decedat ca urmare a loviturilor primite. Aceasta avea, printre altele, mai multe fracturi. Sunt indicii conform cărora bărbatul şi-ar fi şi strâns de gât concubina, sugrumând-o, dar şi că s-a urcat cu picioarele pe pieptul ei.

După rezultatul necropsiei, bărbatul de 64 de ani, I. S., a fost adus la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. El nu a negat că şi-a bătut concubina, spunându-le anchetatorilor că a lovit-o cu pumnii şi picioarele, dar şi care a fost motivul pentru care s-a pierdut cu firea şi a recurs la un astfel de gest.

După audieri, bărbatul nu a mai plecat acasă, ci a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. “Bărbatul în vârstă de 64 de ani a recunoscut comiterea faptei şi a fost reţinut pentru 24 de ore. În sarcina acestuia s-a reţinut infracţiunea de omor, iar mâine (astăzi-n.r.) va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a declarat procurorul de caz, Paul Mihăilă, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru sursa citată.

Potrivit unor surse, între cei doi concubini ar mai fi existat conflicte, dar nu de amploarea celui de luni, în urma căruia femeia şi-a găsit sfârşitul.

DISTRIBUIȚI
loading...