14 ani şi un talent uriaş!  Asta se poate spune despre buzoianca Delia Porumb, câştigătoarea trofeului celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Naţional „Tatiana Stepa” de la Mizil.

Elevă la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Rm. Sărat, Delia a participat la festivalul de muzică folk, desfăşurat în perioada 24-25 noiembrie, la Mizil, cu două compoziţii proprii pe versurile lui Mihai Eminescu: „Diana” şi „Ea-şi urma cărarea-n codru”.  Delia Porumb este pregătită de cunoscutul folkist râmnicean Cornel Tudose.

Această reuşită este de departe cea mai importantă realizare a adolescentei în cadrul competiţiilor muzicale, de când face parte din grupul „Muguri de folk” din Râmnicu Sărat, grup condus de artistul Cornel Tudose. Printre premiile obţinute până acum de Delia Porumb amintim: Premiul II la Festivalul „Folk Sărat” 2014, Premiul I la Festivalului Naţional de Muzică Folk „Seri Melancolice Eminesciene” Săveni 2017 şi Premiul I la secţiunea Creaţie a Festivalului concurs de creaţie şi interpretare a muzicii folk „Toamna Baladelor” Bucureşti 2017.

Invitaţi de seamă pe scena de la Mizil

Alături de grupul „Muguri de folk”, Delia a câştigat simpatia şi recunoştinţa artiştilor ce iubesc folkul, participând la evenimente muzicale de profil, dar şi la tabere de pregătire şi lecţii suplimentare de pregă­tire la chitară. De sărbători, Delia va susţine un spectacol alături de profesorul ei şi de ceilalţi membrii ai grupului râmnicean, un show dedicat Moşului şi spiriduşilor săi.

Festivalul Naţional „Tatiana Stepa” de la Mizil, al cărui trofeu a ajuns anul acesta la Buzău, este un eveniment artistic dedicat memoriei celei care a fost, una dintre cele mai frumoase voci ale muzicii folk din România. Ediţia de anul acesta a festivalului a reunit pe aceeaşi scenă  reprezentanţi de seamă ai muzicii folk româneşti, de la Cătălin Stepa (fiul artistei Tatiana Stepa şi iniţiatorul acestui festival) la Ştefania Iacob, Cristian Buică, poetul Sorin Poclitariu şi celebrul Mircea Baniciu.

 

DISTRIBUIȚI
loading...