27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:24 PM

Cultura

Buzoianca Daniela Şontică, premiată de Patriarhul Daniel

de Cristian IONESCU
Cultura  |
07.11.2017, 00:00
809

    Patriarhul Daniel a oferit joi, 2 noiembrie, Diploma comemorativă „Justinian Patriarhul” cu medalie câtorva jurnalişti din Centrul de Presă al Patriarhiei Române şi de la editurile acesteia, ca o apreciere pentru abordarea unor subiecte ce au avut ca temă mărturisitorii credinţei din închisorile comuniste, comemoraţi în mod deosebit în 2017. Între aceştia se află şi buzoianca Daniela Şontică, recompensată pentru rubrica ,,Mărturii de ieri pentru azi” pe care o realizează la Radio Trinitas.

   Daniela Şontică este şi colaboratoarea Revistei Culturale Leviathan, unde publică bisăp­tămânal ru­brica ,,Memor”.

   Daniela este în prezent redactor la ,,Ziarul Lumina” şi realizatoarea emisiunii săpt­ămânale ,,Lumina cunoş­tinţei” şi a rubricii ,,Mărturii de ieri pentru azi” la Radio Trinitas. Lucrează în presă din 1993. A trecut prin mai multe redacţii, profesând în cadrul unor publicaţii cu diverse moduri de apariţie şi profiluri: cotidiane, săptămânale, lunare. Din 2003 până în 2010 a fost redactor la ,,Jurnalul Na­ţional”, unde a scris pentru ediţiile de colecţie, fiind în acelaşi timp şi redactor în domeniul religiei. Între 2010  şi 2015 a fost redactor-şef al ,,Ziarului Lumina”. La cotidianul Patriarhiei a iniţiat şi coordonează, din 2014, suplimentul lunar ,,Lumina literară şi artistică”, iar ca o prelungire a acestei activităţi, a organizat şi co-moderat Colocviile de literatură creştină ale acestui ziar (ediţiile din 2015, 2016, 2017). În 2013 a publicat volumul de publicistică ,,Însemnări din pridvor” la Editura Trinitas.

   Are articole în antologia ,,Colecţia colecţiilor”, Editura Jurnalul, şi este pre­­zentată în ,,Istoria jurnalismului din România în date”, enciclopedie cronologică de Marian Petcu, Editura Polirom, 2012.

   Daniela Şontică este şi poetă, având publicate trei volume de poezie („Arlechini intr-o pădure sălbatică”, 1995; ,,Uitaţi-vă prin mine”, 2007; „Iubita cu nume de profet”, 2014)  şi o antologie de poeme apărută în limba franceză, în traducerea lui Claudiu Soare (,,Privilèges de femme de lune”, Bucureşti, Editura Vinea, 2015).

 

Comentarii

Rădăcini în presa buzoiană (07 Nov, 05:36)
Ioan Stoica

Sincere felicitări,Daniela Şontică,pentru tenacitate, talent şi constanţă!Ţi-am urmărit evoluţia cu respect şi admiraţie şi ştiu că ai obţinut performanţe publicistice prin muncă şi perseverenţă!Ca buzoian, mă mândresc cu tine şi-ţi doresc în continuare noi şi depline satisfacţii,atât în planul activităţii profesionale, pe care oricum o prestezi cu har, precum şi in cel al vieţii obişnuite de fiecare zi!

Raspunde
mulțumiri (07 Nov, 11:40)
Daniela Șontică

Domnule Stoica, vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase, mă bucură semnul dvs. Mulțumesc și conducerii ziarului Opinia pentru această semnalare. Vă transmit tuturor gândurile mele bune!

Raspunde

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker