Artista buzoiancă Cornelia Catanga (61 de ani) a suferit un stop cardio-respirator. Acesteia i s-a făcut rău și a căzut pe stradă, duminică seara, când era cu fiul ei. Acesta a chemat imediat o ambulanță, care a dus-o la Spitalul de Urgență Floreasca.

Potrivit Libertatea, medicii i-au făcut Corneliei Catanga mai multe investigații, iar în urma coronarografiei au văzut că artista are probleme cardiace și imediat au dus-o în sala de operații, pentru a-i pune un stent.

„M-am speriat foarte tare, mai ales după atâtea probleme care au fost cu artiști mari. Nu e în regulă ce se întâmplă, sunt atâția artiști mari dați uitării”, a spus pentru Libertatea Aurel Pădureanu, soțul Corneliei Catanga. Aurel Pădureanu a mai afirmat că soția sa este acum la Secția de Terapie Intensivă, în stare stabilă.

Una dintre cele mai cunoscute artiste de muzică lăutărească, Cornelia Catanga s-a născut pe 9 martie 1958 în comuna buzoiană Cătina.

„Sunt dintr-un sătuc, cu numele de Zeletin, un sat numai de lăutari romi şi moştenesc glasul şi cîntecul din bunici şi străbunici. Imaginaţi-vă, numai, în ce familie am venit eu pe lume: bunica mea a cântat la vioară până la 80 de ani, mama mea – Dumnezeu s-o odihnească! – cânta la acordeon şi bătea şi tobele ca nimeni altcineva, sora mamei mele, la fel, cânta la acordeon, fratele mamei cânta la acordeon şi la vioară, bunicul şi străbunicul meu cântau la ţambal. Aşa că totul în jurul meu, înainte de cuvinte, era numai muzică. Am început să cânt de pe la şase ani, cu acordeonul, deşi pe mine mă fascina ţambalul şi am rămas şi acum cu această nostalgie. Dar atunci, mama, neavând posibilitatea să-mi cumpere un ţambal, mi-a dat un acordeon, care era al fratelui ei cel mic plecat militar. Prima mea melodie pe care am cântat-o la acordeon era un tango. Nu m-a învăţat nimeni, mama doar mi-a pus acordeonul în braţe şi a trebuit să învăţ singură, apăsând pe rând toate clapele ca să iasă melodia pe care o aveam eu în minte, auzită la cei mari”, decla în urmă cu câțiva ani Catanga.

 

DISTRIBUIȚI
loading...