27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:35 AM

Educatie

Buzoianca Anca Drăgulescu, medalie de argint și premiul pentru cea mai creativă participantă la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Yakutsk

de Cristian IONESCU
Educatie  |
12.05.2017, 00:00
2659

   O nouă reușită de excepție pentru Anca Drăgulescu. Buzoianca a făcut parte dintre premianții Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfășurată între 1 și 9 mai la Yakutsk, în Fede­rația Rusă.

   România a fost  unica țară din afara Asiei invitată la a­ceastă olimpiadă, grație performanțelor de până acum.

   Buzoianca Anca Drăgu­lescu, elevă în clasa a XII-a la Liceului Internaţional de Informatică din București, a obținut medalia de argint și o distincție specială: „Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olympiad“ - premiul pentru cea mai creativă participantă la Olim­pia­dă, datorită modului original în care a rezolvat problemele date.

   De asemenea, românul Răz­van Radu, elev în clasa a XII-a, a reușit să obțină cel mai bun rezultat: medalia de aur, iar o a doua medalie de argint a obținut  Petru Cotruț - clasa a XI-a.

   Pregătirea elevilor români care au făcut parte din echipa României a fost susținută de Banca Comercială Română și Fundația eMAG, prin interme­diul programului „Hai la Olim­piadă!“.

   Datorită rezultatelor foarte bune obținute până în prezent, România este singura țară din afara Asiei care a fost invitată, pentru al treilea an consecutiv, să participe la Olimpiada Asiatică de Fizică. Competiția a reunit 24 de țări, fiecare țară fiind reprezentantă în concurs de către un număr de opt participanți.

„Sunt foarte bucuroasă de această reușită“

   „Am obținut medalia de argint și «Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olym­piad». Am participat la această olimpiadă și anul trecut și am fost desemnată a doua cea mai creativă participantă, așa că mi-am dorit mult ca anul acesta să fiu pe locul I. Sunt foarte bucuroasă de această reușită. Le mulțumesc organizatorilor. Cred că ei oferă acest premiu pentru a încuraja fetele să participe mai mult la cest gen de olimpiade. Am reușit să ne facem foarte mulți prieteni aici, am vorbit despre diferențele dintre culturile țărilor noastre. Am interac­țio­nat cu aproape toți concurenții, mai ales cu cei din Israel, Turcia, Taiwan, Vietnam. Cu toții m-au surprins plăcut, fiind cu adevărat niște persoane excepționale nu doar prin capa­citatea intelectuală, ci și prin felul de a fi“, a decla­rat Anca Drăgulescu într-un in­terviu acordat organizatorilor.

   În luna martie, buzoianca a făcut parte din echipa care i-a adus României medalia de aur la Concursul Internațional Romanian Master of Physics. Anca Drăgulescu este absol­ventă a Școlii nr. 15 din Buzău și deținătoarea a mai multor medalii la competițiile inter­naționale de fizică: bronz la O­lim­piada Internațională Plu­ridisciplinară Tuymaada din Yakutsk, Rusia (2016), bronz la Olimpiada Inter­națională de Fizică din Hong Kong (2016), bronz la Olimpiada Inter­națională de Astronomie și Astrofizică, de la Kazan, Rusia (2015), bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Indonezia.

Comentarii

Sustinere (12 May, 08:30)
Siboiu Marius-Dan

Bravo, Anca!

Raspunde
succes (12 May, 12:56)
opris

I-ti urez succes,Anca si cinste parintilor tai

Raspunde
Tehnic (15 May, 07:58)
Colegiu

Pe aceleasi coordonate, poate vede cineva si reusita de exceptie a elevilor Colegiului Tehnic din Buzau - locul 1 la concursul national de fizica, desfasurat si jurizat de Institutul National de Fizica al Romaniei si de Facultatea de Fizica de la Magurele. Cand iei locul intai avand drept concurenti licee cu prestigiu (si cu mult mai mari posibilitati materiale) din Bucuresti si din tara, cred ca merita o scoatere a palariei din partea buzoienilor.

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker