27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:16 AM
dragaica

Educatie

Buzoianca Anca Drăgulescu, medalie de argint și premiul pentru cea mai creativă participantă la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Yakutsk

de Cristian IONESCU
Educatie  |
12.05.2017, 00:00
2554

   O nouă reușită de excepție pentru Anca Drăgulescu. Buzoianca a făcut parte dintre premianții Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfășurată între 1 și 9 mai la Yakutsk, în Fede­rația Rusă.

   România a fost  unica țară din afara Asiei invitată la a­ceastă olimpiadă, grație performanțelor de până acum.

   Buzoianca Anca Drăgu­lescu, elevă în clasa a XII-a la Liceului Internaţional de Informatică din București, a obținut medalia de argint și o distincție specială: „Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olympiad“ - premiul pentru cea mai creativă participantă la Olim­pia­dă, datorită modului original în care a rezolvat problemele date.

   De asemenea, românul Răz­van Radu, elev în clasa a XII-a, a reușit să obțină cel mai bun rezultat: medalia de aur, iar o a doua medalie de argint a obținut  Petru Cotruț - clasa a XI-a.

   Pregătirea elevilor români care au făcut parte din echipa României a fost susținută de Banca Comercială Română și Fundația eMAG, prin interme­diul programului „Hai la Olim­piadă!“.

   Datorită rezultatelor foarte bune obținute până în prezent, România este singura țară din afara Asiei care a fost invitată, pentru al treilea an consecutiv, să participe la Olimpiada Asiatică de Fizică. Competiția a reunit 24 de țări, fiecare țară fiind reprezentantă în concurs de către un număr de opt participanți.

„Sunt foarte bucuroasă de această reușită“

   „Am obținut medalia de argint și «Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olym­piad». Am participat la această olimpiadă și anul trecut și am fost desemnată a doua cea mai creativă participantă, așa că mi-am dorit mult ca anul acesta să fiu pe locul I. Sunt foarte bucuroasă de această reușită. Le mulțumesc organizatorilor. Cred că ei oferă acest premiu pentru a încuraja fetele să participe mai mult la cest gen de olimpiade. Am reușit să ne facem foarte mulți prieteni aici, am vorbit despre diferențele dintre culturile țărilor noastre. Am interac­țio­nat cu aproape toți concurenții, mai ales cu cei din Israel, Turcia, Taiwan, Vietnam. Cu toții m-au surprins plăcut, fiind cu adevărat niște persoane excepționale nu doar prin capa­citatea intelectuală, ci și prin felul de a fi“, a decla­rat Anca Drăgulescu într-un in­terviu acordat organizatorilor.

   În luna martie, buzoianca a făcut parte din echipa care i-a adus României medalia de aur la Concursul Internațional Romanian Master of Physics. Anca Drăgulescu este absol­ventă a Școlii nr. 15 din Buzău și deținătoarea a mai multor medalii la competițiile inter­naționale de fizică: bronz la O­lim­piada Internațională Plu­ridisciplinară Tuymaada din Yakutsk, Rusia (2016), bronz la Olimpiada Inter­națională de Fizică din Hong Kong (2016), bronz la Olimpiada Inter­națională de Astronomie și Astrofizică, de la Kazan, Rusia (2015), bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Indonezia.

Comentarii

Sustinere (12 May, 08:30)
Siboiu Marius-Dan

Bravo, Anca!

Raspunde
succes (12 May, 12:56)
opris

I-ti urez succes,Anca si cinste parintilor tai

Raspunde
Tehnic (15 May, 07:58)
Colegiu

Pe aceleasi coordonate, poate vede cineva si reusita de exceptie a elevilor Colegiului Tehnic din Buzau - locul 1 la concursul national de fizica, desfasurat si jurizat de Institutul National de Fizica al Romaniei si de Facultatea de Fizica de la Magurele. Cand iei locul intai avand drept concurenti licee cu prestigiu (si cu mult mai mari posibilitati materiale) din Bucuresti si din tara, cred ca merita o scoatere a palariei din partea buzoienilor.

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker