27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:41 PM

Educatie

Buzoianca Anca Drăgulescu, medalie de argint și premiul pentru cea mai creativă participantă la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Yakutsk

de Cristian IONESCU
Educatie  |
12.05.2017, 00:00
2896

   O nouă reușită de excepție pentru Anca Drăgulescu. Buzoianca a făcut parte dintre premianții Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfășurată între 1 și 9 mai la Yakutsk, în Fede­rația Rusă.

   România a fost  unica țară din afara Asiei invitată la a­ceastă olimpiadă, grație performanțelor de până acum.

   Buzoianca Anca Drăgu­lescu, elevă în clasa a XII-a la Liceului Internaţional de Informatică din București, a obținut medalia de argint și o distincție specială: „Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olympiad“ - premiul pentru cea mai creativă participantă la Olim­pia­dă, datorită modului original în care a rezolvat problemele date.

   De asemenea, românul Răz­van Radu, elev în clasa a XII-a, a reușit să obțină cel mai bun rezultat: medalia de aur, iar o a doua medalie de argint a obținut  Petru Cotruț - clasa a XI-a.

   Pregătirea elevilor români care au făcut parte din echipa României a fost susținută de Banca Comercială Română și Fundația eMAG, prin interme­diul programului „Hai la Olim­piadă!“.

   Datorită rezultatelor foarte bune obținute până în prezent, România este singura țară din afara Asiei care a fost invitată, pentru al treilea an consecutiv, să participe la Olimpiada Asiatică de Fizică. Competiția a reunit 24 de țări, fiecare țară fiind reprezentantă în concurs de către un număr de opt participanți.

„Sunt foarte bucuroasă de această reușită“

   „Am obținut medalia de argint și «Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olym­piad». Am participat la această olimpiadă și anul trecut și am fost desemnată a doua cea mai creativă participantă, așa că mi-am dorit mult ca anul acesta să fiu pe locul I. Sunt foarte bucuroasă de această reușită. Le mulțumesc organizatorilor. Cred că ei oferă acest premiu pentru a încuraja fetele să participe mai mult la cest gen de olimpiade. Am reușit să ne facem foarte mulți prieteni aici, am vorbit despre diferențele dintre culturile țărilor noastre. Am interac­țio­nat cu aproape toți concurenții, mai ales cu cei din Israel, Turcia, Taiwan, Vietnam. Cu toții m-au surprins plăcut, fiind cu adevărat niște persoane excepționale nu doar prin capa­citatea intelectuală, ci și prin felul de a fi“, a decla­rat Anca Drăgulescu într-un in­terviu acordat organizatorilor.

   În luna martie, buzoianca a făcut parte din echipa care i-a adus României medalia de aur la Concursul Internațional Romanian Master of Physics. Anca Drăgulescu este absol­ventă a Școlii nr. 15 din Buzău și deținătoarea a mai multor medalii la competițiile inter­naționale de fizică: bronz la O­lim­piada Internațională Plu­ridisciplinară Tuymaada din Yakutsk, Rusia (2016), bronz la Olimpiada Inter­națională de Fizică din Hong Kong (2016), bronz la Olimpiada Inter­națională de Astronomie și Astrofizică, de la Kazan, Rusia (2015), bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Indonezia.

Comentarii

Sustinere (12 May, 08:30)
Siboiu Marius-Dan

Bravo, Anca!

Raspunde
succes (12 May, 12:56)
opris

I-ti urez succes,Anca si cinste parintilor tai

Raspunde
Tehnic (15 May, 07:58)
Colegiu

Pe aceleasi coordonate, poate vede cineva si reusita de exceptie a elevilor Colegiului Tehnic din Buzau - locul 1 la concursul national de fizica, desfasurat si jurizat de Institutul National de Fizica al Romaniei si de Facultatea de Fizica de la Magurele. Cand iei locul intai avand drept concurenti licee cu prestigiu (si cu mult mai mari posibilitati materiale) din Bucuresti si din tara, cred ca merita o scoatere a palariei din partea buzoienilor.

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker