27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:08 PM

Educatie

Buzoianca Anca Drăgulescu, medalie de argint și premiul pentru cea mai creativă participantă la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Yakutsk

de Cristian IONESCU
Educatie  |
12.05.2017, 00:00
2783

   O nouă reușită de excepție pentru Anca Drăgulescu. Buzoianca a făcut parte dintre premianții Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfășurată între 1 și 9 mai la Yakutsk, în Fede­rația Rusă.

   România a fost  unica țară din afara Asiei invitată la a­ceastă olimpiadă, grație performanțelor de până acum.

   Buzoianca Anca Drăgu­lescu, elevă în clasa a XII-a la Liceului Internaţional de Informatică din București, a obținut medalia de argint și o distincție specială: „Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olympiad“ - premiul pentru cea mai creativă participantă la Olim­pia­dă, datorită modului original în care a rezolvat problemele date.

   De asemenea, românul Răz­van Radu, elev în clasa a XII-a, a reușit să obțină cel mai bun rezultat: medalia de aur, iar o a doua medalie de argint a obținut  Petru Cotruț - clasa a XI-a.

   Pregătirea elevilor români care au făcut parte din echipa României a fost susținută de Banca Comercială Română și Fundația eMAG, prin interme­diul programului „Hai la Olim­piadă!“.

   Datorită rezultatelor foarte bune obținute până în prezent, România este singura țară din afara Asiei care a fost invitată, pentru al treilea an consecutiv, să participe la Olimpiada Asiatică de Fizică. Competiția a reunit 24 de țări, fiecare țară fiind reprezentantă în concurs de către un număr de opt participanți.

„Sunt foarte bucuroasă de această reușită“

   „Am obținut medalia de argint și «Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olym­piad». Am participat la această olimpiadă și anul trecut și am fost desemnată a doua cea mai creativă participantă, așa că mi-am dorit mult ca anul acesta să fiu pe locul I. Sunt foarte bucuroasă de această reușită. Le mulțumesc organizatorilor. Cred că ei oferă acest premiu pentru a încuraja fetele să participe mai mult la cest gen de olimpiade. Am reușit să ne facem foarte mulți prieteni aici, am vorbit despre diferențele dintre culturile țărilor noastre. Am interac­țio­nat cu aproape toți concurenții, mai ales cu cei din Israel, Turcia, Taiwan, Vietnam. Cu toții m-au surprins plăcut, fiind cu adevărat niște persoane excepționale nu doar prin capa­citatea intelectuală, ci și prin felul de a fi“, a decla­rat Anca Drăgulescu într-un in­terviu acordat organizatorilor.

   În luna martie, buzoianca a făcut parte din echipa care i-a adus României medalia de aur la Concursul Internațional Romanian Master of Physics. Anca Drăgulescu este absol­ventă a Școlii nr. 15 din Buzău și deținătoarea a mai multor medalii la competițiile inter­naționale de fizică: bronz la O­lim­piada Internațională Plu­ridisciplinară Tuymaada din Yakutsk, Rusia (2016), bronz la Olimpiada Inter­națională de Fizică din Hong Kong (2016), bronz la Olimpiada Inter­națională de Astronomie și Astrofizică, de la Kazan, Rusia (2015), bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Indonezia.

Comentarii

Sustinere (12 May, 08:30)
Siboiu Marius-Dan

Bravo, Anca!

Raspunde
succes (12 May, 12:56)
opris

I-ti urez succes,Anca si cinste parintilor tai

Raspunde
Tehnic (15 May, 07:58)
Colegiu

Pe aceleasi coordonate, poate vede cineva si reusita de exceptie a elevilor Colegiului Tehnic din Buzau - locul 1 la concursul national de fizica, desfasurat si jurizat de Institutul National de Fizica al Romaniei si de Facultatea de Fizica de la Magurele. Cand iei locul intai avand drept concurenti licee cu prestigiu (si cu mult mai mari posibilitati materiale) din Bucuresti si din tara, cred ca merita o scoatere a palariei din partea buzoienilor.

Raspunde

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker