27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:50 AM

Monden

Buzoianca Alexandra Violeta Marin, designerul care realizează în Anglia haine cu eticheta României

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
19.06.2017, 00:00
2523

   Buzoianca de 24 de ani vor­beşte cu mândrie despre vestimentaţiile din colecţia creată la absolvirea cursurilor Fashion and Textile Design with Enterprise, în Portsmouth (Anglia), care au eticheta drapelului României.

  „Toţi ne naştem sub acelaşi cer, dar avem orizonturi di­ferite!’”. Cu acest slogan, Alexandra Violeta Marin şi-a dovedit ta­len­tul şi în România şi mai nou, în Anglia, acolo unde, după absolvirea cursurilor de design vestimentar, buzoianca ajută şi creează, ca şi clothing Technical Assistant, în Debenhams (Anglia).

Colecţia cu portul românesc a impresionat profesorii din Anglia

   Imediat după absolvirea din 2015, Alexandra şi-a început şi munca, fiind încurajată de profesorii care i-au lăudat colecţia personală, bazată pe portul  popular românesc.

   „Colecţia mea de absolvire a fost bazată pe portul popular românesc, iar după ce am creat diferite logouri ce am crezut că s-ar potrivi cu imaginea «companiei> mele, acesta a fost cel care a ieşit în evidenţă cel mai mult. Profesorii de la facultate au fost foarte încântaţi şi au spus că e original, simplu, dar iese în evidenţă şi este esenţa colecţiei mele. Umeraşul din imagini are chiar creaţia mea, rochia mea. E reali­zată din acelaşi material (neopren) folosit în colecţia proprie intitulată «Rădăcini> şi are un fermoar expus într-o culoare contras­tantă”, a precizat Alexandra.

   Cât despre ideile care îi vin atunci când pune creionul pe foaie, Alexandra recunoaşte că întâi se gândeşte la ea şi la ce   i-ar plăcea ei să poarte, apoi creează şi adaptează, în funcţie de fiecare model şi client în parte. Astfel a procedat şi cu colecţia ce îi portă acum etichetele cu tricolorul românesc.

 Totul a plecat de la o rochie pentru o nuntă

    „Aveam în minte o idee de rochie ce mi-ar fi plăcut să o am şi am tot căutat ceva foarte specific pe internet şi în magazine, până când am realizat că pot face eu exact ceea ce vreau şi de o calitate mult mai bună decât ce găseşti pe piaţă. În timp ce lucram la rochie, s-a întâmplat ca o prietenă dragă să mă invite la nunta ei şi atunci am avut şi un scop dublu, să o termin la timp, pentru o nuntă românească în Anglia. Şi acum am cereri de diferite rochii”, a spus cu mândrie Alexandra Violeta Marin. 

   Alexandra Violeta Marin a fost studentă, din 2012 până în 2015 în Portsmouth, la Fashion and Textile Design with Enterprise, unde a des­coperit că orele acolo sunt mai mult decât interesante şi clar îţi provoacă imaginaţia.

   „Ceea ce am găsit aici a fost peste aşteptări, aparatură de ultimă generaţie, o bibliotecă des­prinsă parcă din filmele cu Harry Potter, profesori deschişi, pasionaţi de meseria lor şi cu o multitudine de idei. Am început cu lucruri de bază, cum arată un guler de cămaşă, o mânecă dreaptă, o manşetă simplă, apoi a depins de fiecare persoană cum a dezvoltat tiparul în ceva cu totul şi cu totul nou. Începutul a fost greu, restul s-a scris de la sine, şi frumoasă mai este povestea!”, a concluzionat fericită Alexandra Marin.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker