27 de ani
de presa libera
Sambata, August 19, 2017 23:17 PM

Monden

Buzoianca Alexandra Violeta Marin, designerul care realizează în Anglia haine cu eticheta României

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
19.06.2017, 00:00
3778

   Buzoianca de 24 de ani vor­beşte cu mândrie despre vestimentaţiile din colecţia creată la absolvirea cursurilor Fashion and Textile Design with Enterprise, în Portsmouth (Anglia), care au eticheta drapelului României.

  „Toţi ne naştem sub acelaşi cer, dar avem orizonturi di­ferite!’”. Cu acest slogan, Alexandra Violeta Marin şi-a dovedit ta­len­tul şi în România şi mai nou, în Anglia, acolo unde, după absolvirea cursurilor de design vestimentar, buzoianca ajută şi creează, ca şi clothing Technical Assistant, în Debenhams (Anglia).

Colecţia cu portul românesc a impresionat profesorii din Anglia

   Imediat după absolvirea din 2015, Alexandra şi-a început şi munca, fiind încurajată de profesorii care i-au lăudat colecţia personală, bazată pe portul  popular românesc.

   „Colecţia mea de absolvire a fost bazată pe portul popular românesc, iar după ce am creat diferite logouri ce am crezut că s-ar potrivi cu imaginea «companiei> mele, acesta a fost cel care a ieşit în evidenţă cel mai mult. Profesorii de la facultate au fost foarte încântaţi şi au spus că e original, simplu, dar iese în evidenţă şi este esenţa colecţiei mele. Umeraşul din imagini are chiar creaţia mea, rochia mea. E reali­zată din acelaşi material (neopren) folosit în colecţia proprie intitulată «Rădăcini> şi are un fermoar expus într-o culoare contras­tantă”, a precizat Alexandra.

   Cât despre ideile care îi vin atunci când pune creionul pe foaie, Alexandra recunoaşte că întâi se gândeşte la ea şi la ce   i-ar plăcea ei să poarte, apoi creează şi adaptează, în funcţie de fiecare model şi client în parte. Astfel a procedat şi cu colecţia ce îi portă acum etichetele cu tricolorul românesc.

 Totul a plecat de la o rochie pentru o nuntă

    „Aveam în minte o idee de rochie ce mi-ar fi plăcut să o am şi am tot căutat ceva foarte specific pe internet şi în magazine, până când am realizat că pot face eu exact ceea ce vreau şi de o calitate mult mai bună decât ce găseşti pe piaţă. În timp ce lucram la rochie, s-a întâmplat ca o prietenă dragă să mă invite la nunta ei şi atunci am avut şi un scop dublu, să o termin la timp, pentru o nuntă românească în Anglia. Şi acum am cereri de diferite rochii”, a spus cu mândrie Alexandra Violeta Marin. 

   Alexandra Violeta Marin a fost studentă, din 2012 până în 2015 în Portsmouth, la Fashion and Textile Design with Enterprise, unde a des­coperit că orele acolo sunt mai mult decât interesante şi clar îţi provoacă imaginaţia.

   „Ceea ce am găsit aici a fost peste aşteptări, aparatură de ultimă generaţie, o bibliotecă des­prinsă parcă din filmele cu Harry Potter, profesori deschişi, pasionaţi de meseria lor şi cu o multitudine de idei. Am început cu lucruri de bază, cum arată un guler de cămaşă, o mânecă dreaptă, o manşetă simplă, apoi a depins de fiecare persoană cum a dezvoltat tiparul în ceva cu totul şi cu totul nou. Începutul a fost greu, restul s-a scris de la sine, şi frumoasă mai este povestea!”, a concluzionat fericită Alexandra Marin.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Sambata, August 19, 2017 22:28 PM

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă
Sambata, August 19, 2017 22:19 PM

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

Torje și Grozav au marcat în campionatul Turciei
Sambata, August 19, 2017 21:36 PM

Jucătorii români Gabriel Torje și Gheorghe Grozav au marcat câte un gol pentru echipa lor, Karabukspor, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Istanbul Basaksehir, sâmbătă, în cadrul etapei a doua a campionatului de fotbal al Turciei.

Proetnica: Zeci de copii și-au pus la încercare imaginația în cadrul unor ateliere creative diverse
Sambata, August 19, 2017 21:20 PM

Zeci de copii s-au perindat, timp de două zile, în cetatea Sighișoarei, în cadrul unor ateliere creative unde, indiferent de etnie, s-au aflat împreună cu reprezentanții Asociației Lumea Bună, aflați pentru prima oară la "Proetnica", festival aflat acum la cea de-a XV-a ediție.

Africa de Sud - Argentina 37-15, în Rugby Championship
Sambata, August 19, 2017 20:34 PM

Selecționata Africii de Sud a învins cu scorul de 37-15 (13-5) reprezentativa Argentinei, într-o partidă din cadrul primei etape a Rugby Championship 2017, competiția rezervată celor patru mari puteri ale sportului cu balonul oval din Emisfera sudică, disputată sâmbătă pe stadionul "Nelson Mandela" din Port Elizabeth.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Aug, 22:24 Incredibil
Ionescu o a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Nu cred!!E o farsă!!!????
19 Aug, 22:04 Despre revocari
Profesor,fost director a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Orice nas isi are nașul
19 Aug, 20:05 Genunche
Vica a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ministrul, in loc sa se intereseze de manuale si inceperea in bune conditii a noului an scolar s-a gandit la o noua prostie- revocarea celor 13 inspectori generali. Domnule prim mimistru , acesta este motivul sa-l destituiti pe Liviu Pop, daca se poate, tot prin fax. Liderii de sindicat ce fac? Sau le este frica de ,,sef``? Noi l-am facut ministru, cu cotizatia de la sindicat!
Google PageRank Checker