27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:06 PM

Monden

Buzoianca Alexandra Violeta Marin, designerul care realizează în Anglia haine cu eticheta României

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
19.06.2017, 00:00
3823

   Buzoianca de 24 de ani vor­beşte cu mândrie despre vestimentaţiile din colecţia creată la absolvirea cursurilor Fashion and Textile Design with Enterprise, în Portsmouth (Anglia), care au eticheta drapelului României.

  „Toţi ne naştem sub acelaşi cer, dar avem orizonturi di­ferite!’”. Cu acest slogan, Alexandra Violeta Marin şi-a dovedit ta­len­tul şi în România şi mai nou, în Anglia, acolo unde, după absolvirea cursurilor de design vestimentar, buzoianca ajută şi creează, ca şi clothing Technical Assistant, în Debenhams (Anglia).

Colecţia cu portul românesc a impresionat profesorii din Anglia

   Imediat după absolvirea din 2015, Alexandra şi-a început şi munca, fiind încurajată de profesorii care i-au lăudat colecţia personală, bazată pe portul  popular românesc.

   „Colecţia mea de absolvire a fost bazată pe portul popular românesc, iar după ce am creat diferite logouri ce am crezut că s-ar potrivi cu imaginea «companiei> mele, acesta a fost cel care a ieşit în evidenţă cel mai mult. Profesorii de la facultate au fost foarte încântaţi şi au spus că e original, simplu, dar iese în evidenţă şi este esenţa colecţiei mele. Umeraşul din imagini are chiar creaţia mea, rochia mea. E reali­zată din acelaşi material (neopren) folosit în colecţia proprie intitulată «Rădăcini> şi are un fermoar expus într-o culoare contras­tantă”, a precizat Alexandra.

   Cât despre ideile care îi vin atunci când pune creionul pe foaie, Alexandra recunoaşte că întâi se gândeşte la ea şi la ce   i-ar plăcea ei să poarte, apoi creează şi adaptează, în funcţie de fiecare model şi client în parte. Astfel a procedat şi cu colecţia ce îi portă acum etichetele cu tricolorul românesc.

 Totul a plecat de la o rochie pentru o nuntă

    „Aveam în minte o idee de rochie ce mi-ar fi plăcut să o am şi am tot căutat ceva foarte specific pe internet şi în magazine, până când am realizat că pot face eu exact ceea ce vreau şi de o calitate mult mai bună decât ce găseşti pe piaţă. În timp ce lucram la rochie, s-a întâmplat ca o prietenă dragă să mă invite la nunta ei şi atunci am avut şi un scop dublu, să o termin la timp, pentru o nuntă românească în Anglia. Şi acum am cereri de diferite rochii”, a spus cu mândrie Alexandra Violeta Marin. 

   Alexandra Violeta Marin a fost studentă, din 2012 până în 2015 în Portsmouth, la Fashion and Textile Design with Enterprise, unde a des­coperit că orele acolo sunt mai mult decât interesante şi clar îţi provoacă imaginaţia.

   „Ceea ce am găsit aici a fost peste aşteptări, aparatură de ultimă generaţie, o bibliotecă des­prinsă parcă din filmele cu Harry Potter, profesori deschişi, pasionaţi de meseria lor şi cu o multitudine de idei. Am început cu lucruri de bază, cum arată un guler de cămaşă, o mânecă dreaptă, o manşetă simplă, apoi a depins de fiecare persoană cum a dezvoltat tiparul în ceva cu totul şi cu totul nou. Începutul a fost greu, restul s-a scris de la sine, şi frumoasă mai este povestea!”, a concluzionat fericită Alexandra Marin.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Consumul unei cantități mici de alcool ne îmbunătățește pronunția într-o limbă străină (studiu)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:33 PM

Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat la 18 octombrie în revista Journal of Psychopharmacology.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker