Buzăul ajunge pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai multe cazuri confirmate în ultima săptămână.  Cel puţin aşa reiese din ultima raportare a Centrului de Control şi Supraveghere pentru boli Transmisibile. Astfel, în perioada 28 mai-4 iunie, Buzăul a înregistrat încă 40 de cazuri de rujeolă confirmate şi a trecut înaintea judeţelor Vaslui şi Bacău, care au 30, respectiv 24 de cazuri confirmate  în perioada menţionată. „Nu avem vaccinul pe care îl aşteptăm de ceva vreme, dar dacă lucrurile vor continua de această manieră, în scurt timp rujeola părăseşte Buzăul“, a fost declaraţia optimistă a medicului epidemiolog Carmen Scântei pentru TV Buzău. Pe ce se bazează acestă previziune, spune tot medicul Carmen Scântei : „La această dată ne-am asigurat că toate unităţile, cu vaccinurile pe care le-au avut în stoc, au făcut grupa cea mai vulnerabilă, grupa 9-11 luni, pentru scăderea masei receptive în primul rând“.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a fost pusă în situaţia de a lupta cu această problemă ,,cu mâinile goale“. În rest, doar promisiuni din partea ministerului de resort, la fel ca şi campania de vaccinare din uşă în uşă, anunţată cu data de 1 iunie.  Astfel, în timp ce epidemia de rujeolă nu pare să dea semne de regres, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a decis că este nevoie de o campanie de vaccinare „door to door“ împotriva rujeolei în zonele unde imunizarea este la un nivel scăzut şi unde există focare de rujeolă.  La Buzău nu există focare de rujeolă, după cum a explicat în nenumărate rânduri medicul Carmen Scântei, dar cu toate acestea, Buzăul a ajuns pe primul loc într-un clasament neoficial al judeţelor din punctul de vedere la cazurilor de rujeolă confirmate.

“Până acum am înregistrat 394 de suspiciuni de cazuri de rujeolă, din care 296 au fost confirmate serologic”, a mai declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Lasati, ca avem in schimb miting pentru sustinerea penalilor… Asta nu mai e tara, e balamuc!

    • M-am gândit ce recuzită să iau cu mine. Un poster rigid cu un Duster prins de cadrul unui rucsac însoțit cu inscripția „Nu spun nimic … am în spate un Duster!”
      Urmează doar să conving nevasta să mă lase la miting. La noi în familie, femeia conduce!

Comments are closed.