Patru dealeri de droguri din Bucureşti, consideraţi a fi „stăpâni” pe mai mult de 50 la sută din piaţa de heroină din Capitală, au fost reţinuţi marţi în urma unor percheziţii de amploare ale poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în Capitală şi în judeţele Buzău şi Ilfov. În urma descinderilor, şapte mandate de aducere la audieri au fost puse în executare.

,,La data de 10 septembrie 2018, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, au efectuat 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Buzău, la o grupare specializată în trafic de droguri mare risc.

De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere emise de procurorul de caz.

În urma acestor acti­vităţi, au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme şi 25 de telefoane mobile”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că gruparea, formată din persoane cu cetăţenie iraniană, turcă şi română, ar fi introdus pe teritoriul ţării noastre importante cantităţi de heroină, de ordinul zecilor de kilograme, ce ar fi fost procurate de pe teritoriul Iranului şi transportate în România prin Turcia.

Gruparea, formată din şapte persoane, ar fi fost condusă de doi cetăţeni iranieni, de 49 şi 51 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv Cernica. Membrii grupării ar fi fost precauţi în derularea activităţii infracţionale, fiecare cu un rol prestabilit şi bine definit.

Aceştia ar fi coordonat, în proporţie de 50-60%, piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti, fiind cea mai importantă reţea de trafic de heroină care ar fi acţionat în Capitală, spun procurorii DIICOT.

Procurorul de caz din cadrul DIICOT. a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore faţă de patru dintre ei, ulterior fiind prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

,,La data de  10.09.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  ALIZADEH AMIR HOSSEIN, RAHIMPOUR SERESHKEH Mahmoud Reza zis <BOBY, NAE ROMEO zis <GRAFI> şi PARVAS HAMID REZA, pentru săvârsirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată.

În fapt s-a reţinut că inculpatul Alizadeh Amir Hossein, administrator al unui restaurant de tip fast-food cu specific iranian  si­tuat în municipiul Bucureşti, Bulevardul Constantin Brâncoveanu,  a utilizat respectiva locaţie pentru a depozita droguri, sume de bani provenite din vânzarea drogurilor, dar şi pentru a perfecta diferite tranzacţii cu heroină.

În urma cercetărilor efectuate în cauză  a rezultat faptul  că inculpatul efectuează tranzacţii cu importante cantităţi de droguri, de la 500 g heroină în sus/tranzacţie, contra sumei de 13.000-14.000 euro/0,5 kg. Totodată, a rezultat faptul că, în derularea activităţii ­infracţio­na­le, inculpatul a fost sprijinit de către un alt cetăţean iranian, inculpatul Rahimpour Sereshkeh Mahmoud Reza, tranzacţiile efectuate de către acesta  având ca obiect cantităţi de peste 200 g heroină la preţul de 13.000 – 14.000 euro/0,5 kg, unul dintre clienţii acestuia fiind inculpatulNae Romeo zis „Grafi”.

S-a constatat faptul că inculpaţii au  coordonat, în proporţie de 50-60%, piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti, fiind cea mai importanta reţea de trafic de heroină care a acţionat în capitală.

Cu ocazia activităţilor efectuate în cauză  au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme şi 25 de telefoane mobile.

Inculpaţii au fost prezen­taţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specilitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi  Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, informează DIICOT.

Nu este clar încă ce au căutat anchetatorii la Buzău şi cine sunt cei implicaţi în această reţea de amploare.

Potrivit unor articole din presa centrală, NAE ROMEO zis „GRAFI” este binecunoscut procurorilor de la Combaterea Criminalităţii  Organizate. În 2009, acesta este identificat ca fiind un traficant care se ocupa cu livrarea heroinei, la vrac în Bucureşti, care aderase la o reţea internaţională controlată de un cetăţean bulgar. Marfa ajungea în stradă, prin intermediari poziţionaţi în zona Gării de Nord.

DISTRIBUIȚI
loading...