Little kid with small pox examinated by a physician - isolated, closeup on torso - isolated

Nouă cazuri de rujeolă au fost confirmate în jude­țul Buzău în săptămâna 18-22 februarie, potrivit Centrului Național de Supra­veghere și Control al Bolilor Transmisibile, publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Medicul epidemiolog Carmen Scântei spune că, în prezent, cazurile de rujeolă contorizate în dreptul Buzăului provin din zona Râmnicului. ,,Rujeola s-a deplasat un pic și s-a dus către Râmnicu Sărat. Zona Râmnicului este afectată, nu atât de mult ca Buzăul, pentru că nici ea nu are populație așa de mare”, spune Carmen Scântei. În ceea ce privește vârsta persoanelor care s-au îmbolnăvit aceasta variază, după cum a precizat medicul epidemiolog, de la două luni la 45 de ani.

,,Plaja de vârstă este de la două luni la 45 de ani. Sunt în general persoane nevaccinate sau vaccinate cu o doză anterioară mult în urmă. Există Secție de boli Infectocontagioase la Râmnic, există medici infecționiști, nu au ridicat criterii de gravitate, dar le-am înregistrat”, a mai explicat medicul Carmen Scântei. Cele mai multe probleme de sănătate rămân în comunitățile din zona Râmnicului, pentru că ,,în pofida tuturor metodelor pe care le-am aplicat ei nu reacționează pozitiv”, spune medicul Carmen Scântei.

Reamintim că anul trecut a fost organizată, de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, chiar o campanie de vaccinare în comunitățile vulnerabile – și amintim Maxenu, Ciuta, Simileasca și Râmnicelu -, pentru a putea asigura liniștea epidemiologică în județ. Modelul după care s-a esfășurat această campanie este cel de la Buhuși, la care reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău au luat parte. ,,Din punctul nostru de vedere noi am apelat la tot ce se putea, au avut permanent vaccin, au avut permanent cadru medical autorizat“, a mai declarat medical epidemiolog Carmen Scântei.

În aceeași perioadă, la nivel național au fost totalizare un număr de 58 de cazuri de rujeolă, confirmate în nouă județe și în București.

Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la 22 februarie, este de 15.915, fiind înregistrate 61 de decese. Buzăul se situează pe locul al doilea în acest top, după Bihor cu 25 de cazuri.și urmat  de Prahova  cu șapte cazuri și București și Teleorman – câte patru cazuri, Mehedinți și Vrancea – câte trei, Bacău, Brăila, Dolj – câte un caz.

DISTRIBUIȚI
loading...