Suma totală plătită în iulie 2018 de statul român pentru ajutorul social (ve­nit minim garantat) s-a ridicat la 52,4 milioane de lei, valoarea medie fiind de 268,79 lei de persoană, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), citate de ,,Agerpres”.

În această lună, au ­be­neficiat de acest ajutor social 194.946 persoane. Cei mai mulţi beneficiari erau înregistraţi în judeţele Dolj (12.162 persoane), Bacău (10.084) şi Buzău (9.908). La finele lunii iulie 2018, erau suspendaţi de la plată 20.908 beneficiari, cei mai mulţi fiind din Dolj (1.857), Mureş (1.166) şi Botoşani (1.075).

Cea mai mare valoare a sumei medii plătite, reprezentând drepturi curente, a fost înregistrată în judeţele Sălaj (327,14 lei), Braşov (319,59 lei) şi Bihor (306,91 lei). De asemenea, în iulie 2018 au fost efectuate alte plăţi – restanţe, reluări în plată, plăţi neachitate, corecţii etc – în contul acestui ajutor în sumă de 184.267 lei.

Venitul minim garantat este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei. Actul normativ care reglementează acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare. Potrivit acestei legi, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca ­dife­renţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Daca dispare acest ajutor, atunci ar disparea si „pacanelele”. De cate ori ma duc sa completez un bilet LOTO, disdedimineata acolo sunt niste indivizi ce tot butoneaza acele aprate. Totii sunt asistati. Dar ei toata ziua se perinda pe acolo, pleaca unul vine altul. Cam asa-i in Dorobanti, iar aici in statie „Mandresti” sunt 3 sali de pariuri sportive unde oameni „harnici”, muncesc si noaptea. Si nu de putine ori, fac scandal, striga, vorbesc indecent, pana dimineata. Cam asa stau lucrurile in Buzau. Sunt si cei care au nevoie de acest ajutor , dar majoritatea , sunt buni de munca. Ori ei muncesc dar nu la camp ci la aceste sali ordinare. Si cu cat cartierul este mai „paduchios” cu atat acolo sunt mai multe din aceste sali cu nume ocidentale.

    • Sunt bune și cifrele astea la ceva. Ușor, ușor se destramă niște mituri propagandistice. Unul dintre ele este acela că pesedeul câștigă alegerile cu ajutorul pomenilor date putorilor bune de muncă sub formă de asistență socială. Nu numai dacă scazi cifra de aproximativ 10.000 voturi pe județ de la pesede, dar să o și adaugi la penele și tot nu se înclină balanța! Nu poate nimeni să contrazică faptul că erau asistați sociali și pe timpul guvernării alianței Dreptate și Adevăr! Să credem că pe vremea aia putorile erau de dreapta!

Comments are closed.