Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, județul Buzău a înregistrat o rată de promovare care îl plasează în top 10 licee cu cele mai bune rezultate. Mai exact, Buzăul ocupă poziția a IX-a, cu o rată de promovare de 73,80 %, în timp ce procentul la nivel de țară este de 67,7%.

Județele cu cele mai bune rezultate la Bacalaureatul din acest an sunt:

1.Cluj – 81,14%

2. Iași – 80,27%

3.Bacău – 77,26 %

 1. Brăila – 77,13%
 2. Sibiu – 75,67 %
 3. Alba – 74,80 %
 4. Galați – 74,52 %
 5. Brașov – 74,28 %
 6. Buzău – 73,80 %
 7. Botoșani – 70,57 %

La Buzău, trei elevi, toți absolvenți ai Colegiului Hasdeu, au luat media 10 la Bacalaureat (Petruț Dinu, Andreea Nica și Mădălina Popescu). La nivel național s-au înregistrat 104 medii de 10.

DISTRIBUIȚI
loading...

10 COMENTARII

 1. Am rude care sunt cadre didactice și vă asigur că sunt canibalizate și cu relațiile activate! Și când spun ,,relații,, mă refer la ,,cadrele active,, ale protocoalelor.Aceste rude văd elevul ca pe un bun de la care trebuie să obțină ceva,o brânză,un miel,un porc,nu contează ce!Eu am sesizat ministerul cu privire la fenomenul Brăila în Buzău și mi-am luat-o!

  • Ți-am mai spus, doar, să nu te grăbești! Să stai un pic și să cugeți! Nu mă bucur că ți-ai bătut singură cuie-n talpă, cu toate că-mi vrei răul, sugerându-mi să fac ca tine, să mi-o iau și eu! Aia cu ce ție nu-ți place … ai cam sărit-o! Nu cred să fi observat din comentariile mele că am devenit xenofob. Nu m-am născut așa, când am intrat în UE, singurul român care s-a opus aderării a fost Vadim Tudor. Atunci îl consideram nebun, acum l-am reevaluat. Nu mai denigrez români de ceva vreme, pe plăvan l-am trecut la nemți, că doar părinții lui locuiesc în Germania de multișor timp deci, acum, acolo este casa lor! Învățământul trebuie privit și din prisma statutului neoficial de colonie cu care ne-am procopsit odată cu aderarea la UE. Mântuitorii din UE au hotărât că românii trebuie să fie salahori, și acasă la ei dar și în pribegie. Statutul de salahor nu se prea împacă cu educația. În momentul în care individul are ceva educație, are și ceva pretenții. Nu se mai mulțumește cu statutul de salahor. Cu alte cuvinte, nu țara te vrea prost, ci UE te vrea prost! Doar așa devii folositor mântuitorilor din UE!

 2. felicitarii celor care au luat media zece la bacalaureat avem copiii super dotatiiiiiiiiiiiiiii

  • … care vor participa la creșterea PIB-ului altor state și la prosperitatea altora …

  • Nici eu nu prea le am cu gramatica, sunt inginer ca și Veorica, dar tu, rodico, ai pus punctul pe i de mă ia cu amețeli!

 3. Am rugămintea să nu ne duceți în eroare cu această informați!De la liceul fiului meu din cinci clase de a XII a doar 26 de elevi au luat bacalaureatul.Vă rog să aveți în vedere Fenomenul Brăila!

  • Leano, stai jos, nu te repezi ca surdu-n tobă! Publicația îți prezintă doar o statistică a Ministerului Educației. Nu Opinia te duce în eroare!

 4. Nu este chiar așa. Statistica Ministerului este viciată de „fenomenul Brăila”. Statistica este eronată deoarece este ca la votare. Se iau în calcul doar elevii care au susținut bacul nu elevii care au fost școlarizați în acest an școlar. Există licee unde elevii au fost băgați în bac cu condiția să nu se prezinte. Clasă cu 20 elevi din care 13 lipseau. Informația a fost furnizată de cei 7 elevi care s-au prezentat la examenul de bacalaureat. Dacă cineva ar avea răbdare să facă și raportul dintre numărul de admiși anul acesta și numărul total de școlarizați în acest an va constata că procentul alunecă simțitor către coada clasamentului.

  • am pariat cu prietenii mei că o să-mi răspundeți în stilul caracteristic,domnule pixelu albastru!presa nu face statistici oficiale!mesajul era pentru reprezentanții ministerului.dacă aveți informații despre fenomenul Brăila de ce nu anunțați ministerul?

  • Macar ați câștigat ceva consistent la pariuri! Cu altă ocazie putem să facem o regie și împărțim câștigul!
   Drept cine mă luați? Un descreierat care face plângeri penale directorilor de școli obsedați de statistici măsluite! Dacă prin absurd ar păți nasoale un director de școală pe motiv de „fenomenul Brăila” credeți că se îmbunătățește cu ceva calitatea învățământului?
   Pe fondul migrației economice excesive, mai ceva ca migrația siriană datorată războiului, educația pierde anual obiectul muncii, adică elevul. Cu cât scad cifrele de școlarizare cu atât se vor canibaliza cadrele didactice. Credeți că le va mai arde profesorilor să-și facă treaba! Singura grijă pe care o vor avea este să-și păzească spatele și să-și activeze relațiile, ca nu cumva să dispară din sistem!

Comments are closed.