Buzăul va deveni, din nou, pentru un week-end capitala motorsportului românesc, GTC Trophy atrăgând peste 250 de participanţi (sportivi, organizatori, media) la cea de-a şasea etapă din Campionatul Naţional de Off Road, GTC Trophy, care are loc în perioada 11-14 octombrie, cu un format unic pentru competiţiile de acest gen din România sub sloganul „Ziua cea mai lungă”.

Fanii off road vor avea ocazia să vadă de aproape maşinile de competiţie, baza fiind amplasată în Piaţa Dacia din municipiul Buzău.

Este a şaptea ediţie a competiţiei care presupune parcurgerea probei de traseu într-un interval maxim de 24 de ore, mergându-se astfel, zi şi noapte, pe cei 160-300 de kilometri off-road pentru fiecare dintre cele şase clase competiţionale.

Pe lângă clasele obişnuite din off road, GTC Trophy propune şi clasa Hobby, de­dicată posesorilor de maşini 4×4 care vor să îşi facă debutul în concursurile organizate. De altfel, la Clasa Hobby va exista şi secţiunea Trofeul Duster, special pentru maşinile Dacia Duster.

„Formatul Ziua cea mai lungă! Este o provocare pentru noi. Anul acesta vom avea trasee mai lungi, care vor supune concurenţii la eforturi suplimentare, mai ales dacă va ploua şi în pădure va fi ud. GTC Trophy este o competiţie dificilă, care combină performanţa piloţilor, experienţa copiloţilor şi calitatea maşinilor de concurs. Se va merge atât ziua, cât şi noaptea, ceea ce va complica misiunea concurenţilor, dar în același timp va creşte adrenalina din jurul competiţiei”, a declarat Răzvan Cirap, organizatorul GTC Trophy.

De altfel, vineri di­mineaţă, la ora 10,00, startul festiv se va da tot în Piaţa Dacia, iar de acolo, toate echipajele vor pleca spre proba specială de Trial, care va avea loc aproape de podul de la Mărăcineni.

Competiţia se va încheia sâmbătă după-amiază la Sărata Monteoru, acolo unde va avea loc şi ceremonia de premiere a câştigătorilor.

 

DISTRIBUIȚI
loading...