27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:03 AM
toamna buzoiana

Educatie

Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională

de Cristian IONESCU
Educatie  |
27.06.2017, 00:00
14180

   Buzăul s-a clasat pe locul III pe ţară în topul judeţelor cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Naţională, 24, la egalitate cu Maramureş. Pe prima poziţie se află Bucureştiul cu 106 medii de 10, iar pe II, Iaşiul cu 37 de medii.

   La Buzău, cei mai mulţi absolvenţi de gimnaziu, care au fost punctaţi cu notă maximă la ambele probe ale examenului sunt elevi ai Colegiului „B. P. Hasdeu”, respectiv 9. Alte şcoli buzoiene cu mai multe medii de 10 sunt Şcoala nr.11 – 7 medii Liceul Pedagogic - 2 medii, Şcoala nr. 15 – 2 medii.

   De asemenea, anul acesta, dintre cei 3,076 de elevi prezenţi la Evaluarea Naţională, 523 au obţinut medii peste 9. Au mai fost înregistrate 36 de medii între 1 şi 1,99; 115 medii între 2 şi 2,99; 720 de medii între 1 şi 5.

   „Ne aşteptam la multe rezultate bune, ţinând cont că şi profesorii buzoieni care au evaluat lucrările din alte judeţe au dat multe note mari. Asta înseamnă că şi subiectele au fost accesibile”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

   Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

   Cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională sunt:

* George Adelin Aniţei (Şcoala „Sfântul Apostol Andrei”)

* Alexandra Ioana Apetri (Şcoala Căpitan Aviator „Mircea T. Bădulescu“)

* Alexandra Apostol (Şcoa­la nr. 11)

* Robert-Cosmin Băceanu (Colegiul „B. P. Hasdeu“)

* Ana Cristina Bălan (Şcoala nr. 11)

* Cezara Alina Ioana Cazan (Şcoala „George Emil Palade“)

* Ana Maria Ciauşu (Şcoala nr. 1 Rm. Sarat)

* Alexandra-Ilinca Domnescu (Colegiul „B. P. Hasdeu“)

* Teodor Petru Gavrilă (Liceul Pedagogic „Spiru Haret“)

* Florin Grigore (Şcoala nr. 11)

* Daria-Cristiana Lebădă (Colegiul „B. P. Hasdeu“)

* Ştefan-Andrei Mărunţiş (Colegiul „B. P. Hasdeu“)

* Andreea Muşat (Şcoala nr. 11)

* Liviu-Ştefan Neacşu-Miclea (Colegiul „B. P. Hasdeu“)

* Alexandra Elena Nicu  (Şcoala nr. 11)

* Ioana-Călina Pascu (Colegiul „B. P. Hasdeu“ )

* Eugen Marian Piron (Şcoala „George Emil Palade“)

* Maria Irina Stoian (Liceul Pedagogic „Spiru Haret“)

* Andra Ioana Stoica (Şcoala nr. 11)

* Teodora-Irina Tache (Colegiul „B. P. Hasdeu“)

* Maria Cătălina Tănase (Şcoala nr. 11)

* Andrei Bogdan Vlad (Şcoala nr. 7)

* Alexandru-Nicolae Vlă­duţ (Colegiul „B. P. Hasdeu“)

* Ionuţ-Alexandru Zamfiroiu (Colegiul „B. P. Hasdeu“)

 

Comentarii

Corectez (27 Jun, 09:32)
Klaus

Ciausu Ana Maria este din Scoala Nr 1 Râmnicu Sărat...

Raspunde
Evaluare Nationala (28 Jun, 11:48)
elena

Cinste lor.Respect pentru părinți și profesori.

Raspunde
evaluare nationala (28 Jun, 19:52)
georgeta tufan

Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!

Raspunde

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker