Pentru câteva zile, Buzăul devine capitala motorsportului românesc, atrăgând câteva sute de participanţi – sportivi, organizatori şi media la ultima etapă din Campionatul Naţional de Off-Road 2017. Competiţia  se va desfăşura în acest week-end în judeţul Buzău, sub denumirea de ,,GTC Trophy – Ziua cea mai lungă“.

   Şi anul acesta, concursul îmbină rigoarea şi performanţa unei etape de campionat naţional cu farmecul şi ineditul formatului special, care presupune parcurgerea probei de traseu într-un interval maxim de 24 de ore, mergându-se astfel, zi şi noapte, pe cei 150-250 de km off-road pentru fiecare dintre cele patru clase competiţionale din campionatul naţional – Standard A, Standard B, Open şi Extrem-, un concept de concurs unic, care va decide şi campionii acestui sezon.

   După ce, anul trecut, a stabilit un record de participanţi în Campionatul Naţional, cu 73 de echipaje la start, ,,GTC Trophy – Ziua cea mai lungă’’ va avea şi anul acesta o prezenţă numeroasă, inclusiv cu piloţi internaţionali. La competiţia care se va desfăşura în Buzău şi Sărata Monteoru vor fi prezenţi aproximativ 230 de sportivi, oficiali şi organizatori.

   Concurenţii vor parcurge trasee de off-road adecvate fiecărei clase competiţionale cu o lungime totală de aproximativ 750 de kilometri, având la dispoziţie 24 de ore pentru a ajunge la linia de finiş, începând de vineri, ora 15,30, când se va da startul oficial la Buzău. Pe lângă clasele deja obişnuite, Extrem, Standard şi Open, runda va avea şi secţiunea Hobby, clasa destinată tuturor posesorilor de maşini 4×4, indiferent de dotare, care îşi doresc să participe la o aventură off-road, alături de profesioniştii acestui sport. La clasa Hobby va exista şi sectiunea Duster Trophy, special pentru maşinile Dacia Duster. ,,Am gândit traseul în aşa fel încât şi publicul să aibă acces la probe. Vineri, concursul se va deschide cu prezentarea oficială a echipajelor în Piaţa Dacia din Buzău, iar mai apoi, proba specială de Trial, între 12,00 şi 16,00, chiar aproape de podul de la Mărăcineni. De asemenea, pe site-ul competiţiei avem şi zonele de pe traseul din Sărata Monteoru unde publicul poate ajunge uşor pentru a vedea concursul’’, a declarat Răzvan Cirap, organizatorul ,,GTC Trophy – Ziua cea mai lungă’’.

   Etapa de la Buzău este deosebit de importantă, deoarece va stabili şi noii campioni naţionali la clasele Open, Standard A şi Standard B. La Extrem, echipajul format din Andrei Gafiţa şi Marius Lupu şi-a asigurat deja titlul încă de runda trecută, de la Slănic Prahova. Evenimentul este organizat de către clubul sportiv GTC Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

 

DISTRIBUIȚI