27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:19 AM

Actualitate

Buzăul, capitala motorsportului românesc în acest week-end / Posesorii de maşini 4x4, invitaţi la o aventură off-road, alături de profesionişti, la ,,GTC Trophy - Ziua cea mai lungă“

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
12.10.2017, 00:00
283

   Pentru câteva zile, Buzăul devine capitala motorsportului românesc, atrăgând câteva sute de participanţi – sportivi, organizatori şi media la ultima etapă din Campionatul Naţional de Off-Road 2017. Competiţia  se va desfăşura în acest week-end în judeţul Buzău, sub denumirea de ,,GTC Trophy - Ziua cea mai lungă“.

   Şi anul acesta, concursul îmbină rigoarea şi performanţa unei etape de campionat naţional cu farmecul şi ineditul formatului special, care presupune parcurgerea probei de traseu într-un interval maxim de 24 de ore, mergându-se astfel, zi şi noapte, pe cei 150-250 de km off-road pentru fiecare dintre cele patru clase competiţionale din campionatul naţional - Standard A, Standard B, Open şi Extrem-, un concept de concurs unic, care va decide şi campionii acestui sezon.

   După ce, anul trecut, a stabilit un record de participanţi în Campionatul Naţional, cu 73 de echipaje la start, ,,GTC Trophy - Ziua cea mai lungă’’ va avea şi anul acesta o prezenţă numeroasă, inclusiv cu piloţi internaţionali. La competiţia care se va desfăşura în Buzău şi Sărata Monteoru vor fi prezenţi aproximativ 230 de sportivi, oficiali şi organizatori.

   Concurenţii vor parcurge trasee de off-road adecvate fiecărei clase competiţionale cu o lungime totală de aproximativ 750 de kilometri, având la dispoziţie 24 de ore pentru a ajunge la linia de finiş, începând de vineri, ora 15,30, când se va da startul oficial la Buzău. Pe lângă clasele deja obişnuite, Extrem, Standard şi Open, runda va avea şi secţiunea Hobby, clasa destinată tuturor posesorilor de maşini 4x4, indiferent de dotare, care îşi doresc să participe la o aventură off-road, alături de profesioniştii acestui sport. La clasa Hobby va exista şi sectiunea Duster Trophy, special pentru maşinile Dacia Duster. ,,Am gândit traseul în aşa fel încât şi publicul să aibă acces la probe. Vineri, concursul se va deschide cu prezentarea oficială a echipajelor în Piaţa Dacia din Buzău, iar mai apoi, proba specială de Trial, între 12,00 şi 16,00, chiar aproape de podul de la Mărăcineni. De asemenea, pe site-ul competiţiei avem şi zonele de pe traseul din Sărata Monteoru unde publicul poate ajunge uşor pentru a vedea concursul’’, a declarat Răzvan Cirap, organizatorul ,,GTC Trophy - Ziua cea mai lungă’’.

   Etapa de la Buzău este deosebit de importantă, deoarece va stabili şi noii campioni naţionali la clasele Open, Standard A şi Standard B. La Extrem, echipajul format din Andrei Gafiţa şi Marius Lupu şi-a asigurat deja titlul încă de runda trecută, de la Slănic Prahova. Evenimentul este organizat de către clubul sportiv GTC Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker