27 de ani
de presa libera
Sambata, August 19, 2017 23:23 PM

Politic

Buzăul a intrat în linie dreaptă în obținerea a peste 31 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru planul de mobilitate urbană

de Călin BOSTAN
Politic  |
13.04.2017, 00:00
2621

   Consilierii locali s-au întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară a deliberativului municipal, pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentul de organizare și funcționare al Autorității Urbane a municipiului Buzău, un pas obligatoriu, dar care dă și undă verde accesării de fonduri europene în vederea punerii în practică a Planului de mobilitate urbană, care constă, printre altele, în obținerea de finanțare din partea Uniunii Europene pentru asfaltarea străzilor de pe traseele operatorului buzoian de transport în comun și dotarea acestuia cu autobuze moderne. 

   ,,Având în vedere cadrul legal european și național de reglementare a procesului de prioritizare și selecție a proiectelor aplicabilă în cadrul Axei prioritare 4 a Programul Operațional Regional 2014-2020 «Spriiinirea dezvoltării urbane durabile>, proces care este realizat de către Autoritatea Urbană, structură înființată la nivelul municipiilor reședință de județ în acest sens, Primăria municipiul Buzău trebuie să constituie acest organism intermediar de nivel II ca structură internă, îndeplinind atribuția delegată de Autoritate de Management al Programului Operațional Regional cu privire la selecția proiectelor finanțabile prin prin intermediul Axei prioritare 4 a POR 2014-2020. Activitatea Autorității Urbane, conform atribuțiilor delegate prin «Acordul de delegare a atribuției de selectare strategică a fișelor de proiecte propuse spre finanțare în cadrul Axei Prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile a Programului Operațional Regional 2014-2020> este prevăzută în Regulamentul Autorității Urbane care reprezintă cadrul organizatoric, procedural și metodologic, conform dispozi­țiilor regulamentelor europene și legislației relevante în vigoare. Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF) al Autorității Urbane va completa ROF pentru aparatul de specialitate al primarului prin includerea Autoritatii Urbane și a atribuțiilor principale pe care aceasta le are”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care a fost votat în unanimitate de consilierii prezenți la ședința de ieri.

   ,,Din punctul meu de vedere, acest proiect de hotărâre, alături de cel introdus suplimentar pe ordinea de zi (prin care primarul municipiului a fos delegat să semneze documentele în acest sens, n.r.), este, poate, unul dintre cele mai importante voturi pe care le dăm în actuala legislatură a Consiliului Local, pentru că, spun eu, cu acest vot intrăm în linie dreaptă în ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene pe Axa 4. Din punctul meu de vedere, în calitate de aleși locali - cu toții suntem consilieri - nu ne va ierta niciun buzoian dacă nu vom depune toate eforturile pentru accesarea celor 31,5 milioane de euro ce au fost alocate municipiului Buzău. Spun că intrăm în linie dreaptă pentru că acest regulament al Autorității Urbane este nevoie să îl aprobăm astăzi, pentru că această autoritate este cea care va selecta și va face demersurile necesare pentru accesarea fondurilor europene pe Axa 4”, a spus viceprimarul Ionuț Apostu înainte de vot.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Campionatul Angliei - Arsenal Londra, învinsă în deplasare
Sambata, August 19, 2017 23:07 PM

Echipa Arsenal Londra a fost învinsă la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, de formația Stoke City, într-o partidă din cadrul etapei a 2-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată sâmbătă seara.

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Sambata, August 19, 2017 22:28 PM

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă
Sambata, August 19, 2017 22:19 PM

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

Torje și Grozav au marcat în campionatul Turciei
Sambata, August 19, 2017 21:36 PM

Jucătorii români Gabriel Torje și Gheorghe Grozav au marcat câte un gol pentru echipa lor, Karabukspor, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Istanbul Basaksehir, sâmbătă, în cadrul etapei a doua a campionatului de fotbal al Turciei.

Proetnica: Zeci de copii și-au pus la încercare imaginația în cadrul unor ateliere creative diverse
Sambata, August 19, 2017 21:20 PM

Zeci de copii s-au perindat, timp de două zile, în cetatea Sighișoarei, în cadrul unor ateliere creative unde, indiferent de etnie, s-au aflat împreună cu reprezentanții Asociației Lumea Bună, aflați pentru prima oară la "Proetnica", festival aflat acum la cea de-a XV-a ediție.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Aug, 22:24 Incredibil
Ionescu o a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Nu cred!!E o farsă!!!????
19 Aug, 22:04 Despre revocari
Profesor,fost director a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Orice nas isi are nașul
19 Aug, 20:05 Genunche
Vica a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ministrul, in loc sa se intereseze de manuale si inceperea in bune conditii a noului an scolar s-a gandit la o noua prostie- revocarea celor 13 inspectori generali. Domnule prim mimistru , acesta este motivul sa-l destituiti pe Liviu Pop, daca se poate, tot prin fax. Liderii de sindicat ce fac? Sau le este frica de ,,sef``? Noi l-am facut ministru, cu cotizatia de la sindicat!
Google PageRank Checker