27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:45 AM

Politic

Buzăul a intrat în linie dreaptă în obținerea a peste 31 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru planul de mobilitate urbană

de Călin BOSTAN
Politic  |
13.04.2017, 00:00
2569

   Consilierii locali s-au întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară a deliberativului municipal, pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentul de organizare și funcționare al Autorității Urbane a municipiului Buzău, un pas obligatoriu, dar care dă și undă verde accesării de fonduri europene în vederea punerii în practică a Planului de mobilitate urbană, care constă, printre altele, în obținerea de finanțare din partea Uniunii Europene pentru asfaltarea străzilor de pe traseele operatorului buzoian de transport în comun și dotarea acestuia cu autobuze moderne. 

   ,,Având în vedere cadrul legal european și național de reglementare a procesului de prioritizare și selecție a proiectelor aplicabilă în cadrul Axei prioritare 4 a Programul Operațional Regional 2014-2020 «Spriiinirea dezvoltării urbane durabile>, proces care este realizat de către Autoritatea Urbană, structură înființată la nivelul municipiilor reședință de județ în acest sens, Primăria municipiul Buzău trebuie să constituie acest organism intermediar de nivel II ca structură internă, îndeplinind atribuția delegată de Autoritate de Management al Programului Operațional Regional cu privire la selecția proiectelor finanțabile prin prin intermediul Axei prioritare 4 a POR 2014-2020. Activitatea Autorității Urbane, conform atribuțiilor delegate prin «Acordul de delegare a atribuției de selectare strategică a fișelor de proiecte propuse spre finanțare în cadrul Axei Prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile a Programului Operațional Regional 2014-2020> este prevăzută în Regulamentul Autorității Urbane care reprezintă cadrul organizatoric, procedural și metodologic, conform dispozi­țiilor regulamentelor europene și legislației relevante în vigoare. Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF) al Autorității Urbane va completa ROF pentru aparatul de specialitate al primarului prin includerea Autoritatii Urbane și a atribuțiilor principale pe care aceasta le are”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care a fost votat în unanimitate de consilierii prezenți la ședința de ieri.

   ,,Din punctul meu de vedere, acest proiect de hotărâre, alături de cel introdus suplimentar pe ordinea de zi (prin care primarul municipiului a fos delegat să semneze documentele în acest sens, n.r.), este, poate, unul dintre cele mai importante voturi pe care le dăm în actuala legislatură a Consiliului Local, pentru că, spun eu, cu acest vot intrăm în linie dreaptă în ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene pe Axa 4. Din punctul meu de vedere, în calitate de aleși locali - cu toții suntem consilieri - nu ne va ierta niciun buzoian dacă nu vom depune toate eforturile pentru accesarea celor 31,5 milioane de euro ce au fost alocate municipiului Buzău. Spun că intrăm în linie dreaptă pentru că acest regulament al Autorității Urbane este nevoie să îl aprobăm astăzi, pentru că această autoritate este cea care va selecta și va face demersurile necesare pentru accesarea fondurilor europene pe Axa 4”, a spus viceprimarul Ionuț Apostu înainte de vot.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker