27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:45 AM

Economic

Buzăul a depăşit planul la încasări

de Andreea STROE
Economic  |
17.08.2017, 00:00
4087
  • În iulie, Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală Buzău a făcut încasări de 98,87 mii lei

   Gradul de realizare a programului de încasări  transmis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru D.G.R.F.P. Galaţi, în luna iulie 2017, a fost în proporţie de 109,45%, cu o depăşire nominală a acestui program de 102,07 mil. lei, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Regională a Finanţelor Publice – Galaţi. La această creștere o contribuţie importantă a avut-o și Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală Buzău care a realizat încasări peste așteptări, depășind programul de încasări de 91,96 mii lei. Astfel, luna trecută, Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală Buzău a făcut încasări de 98,87 mii lei, ceea ce înseamnă încasări de 107,51%, adică o creștere a încasărilor ce se situează aproape de  media pe regiune comunicată de D.G.R.F.P. Galaţi.

20 de controale realizate de inspectorii Serviciului Economico-Financiar

   Referitor la activitatea Serviciului de Inspecţie Economico–Financiară, în comunicat se arată că în luna iulie 2017 au fost efectuate 20 acţiuni de control, urmare cărora au fost constatate diferenţe de natură patrimonială, financiară şi bugetară în sumă totală de 1.158.437 mii lei. De asemenea, au fost aplicate 12 amenzi contravenţionale în valoare de 17,5 mii lei.

   În cadrul Activităţii de Trezorerie şi Contabilitate Publică, în luna iulie a anului 2017 s-au efectuat 327.984 operaţiuni de încasare, din care 137.388 operaţiuni în numerar şi 190.596 operaţiuni prin virament, concretizate valoric în venituri încasate de 2.089 milioane lei, precum şi 236.086 operaţiuni de plăţi, din care 11.676 operaţiuni în numerar şi 224.410 operaţiuni prin virament, concretizate valoric în plăţi efectuate de 2.830 milioane lei.

   Şi instituţiile publice s-au aflat în vizorul inspectorilor fiscali. Au fost verificate, din punct de vedere al coerenţei şi al corectitudinii, execuţiile bugetare ale celor 1776 de instituţii publice din cadrul regiunii, premergător publicării acestora pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice la adresa www.transparenta-bugetara.qov.ro, unde se află informaţii despre activitatea financiar-bugetară a tuturor instituţiilor publice din ţară.

Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii a avut cea mai mare creştere

   În fruntea încasărilor, potrivit comunicatului Direcţiei Generale Regională a Finanţelor Publice – Galaţi, este Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, care a înregistrat cea mai mare creştere a încasărilor faţă de programul stabilit de către ANAF pentru activitatea fiscală, respectiv un procent de 126,64%.

   Contribuţia activităţii organelor vamale la încasările totale ale D.G.R.F.P. Galaţi pe luna iulie 2017 se cifrează la suma de 298,74 mil. lei, cu un procent de realizare faţă de programul stabilit de 110,40%.

258 de inspecţii fiscale, în iulie

O contribuţie semnificativă la această creștere a încasărilor au avut-o și activităţile desfășurate în domeniul inspecţiei fiscale. „În cadrul activităţii de Inspecţie Fiscală, în luna iulie 2017 au fost efectuate 258 de inspecţii fiscale, din care 175 la persoane juridice şi 83 la persoane fizice. Urmare verificărilor efectuate au fost stabile impozite, taxe și contribuţii suplimentare în sumă de 68.892 mii lei (din care 62.876 mii lei la persoane juridice şi 6.016 mii lei la persoane fizice)”, se arată în comunicatul de presă al D.G.R.F.P. Galaţi. Inspectorii fiscali au aplicat şi sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate. Astfel, în cursul lunii iulie, ei au aplicat 57 amenzi contravenţionale în valoare de 192 mii lei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker