În ultimul timp, ca­drele medicale, şi în special cele care îşi desfăşoară activitatea la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, au fost supuse unei presiuni crescute, cauzate de conflictele pe care le-au iscat apar­ţinătorii unor bolnavi şi care au făcut ca cei aflaţi în halate albe, de decizia cărora depinde viaţa sau moartea pacienţilor, decizie care trebuie luată şi sub presiunea timpului, s-au aflat şi sub presiunea scandalului.

Totul a culminat săptămâna trecută când activitatea la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost aproape paralizată de bătaia iscată între părinţii unor copii din Costeşti care  au  creat panică, haos şi au dat cu spray lacrimogen pe holurile spitalului, sub ochii lucrătorilor de la firma de pază. Pentru a pune capăt unor astfel de situaţii, adică a scandalurilor care periclitează activitatea de la Unitatea de Primire Ur­genţe, conducerea unităţii spitaliceşti, împreună cu firma de pază, a decis înfiinţarea ,,butonului de panică”.

Acesta este postat în incinta spitalului şi va fi accesat de firma de pază în cazul unor situaţii identificate ca fiind posibil să degenereze, cum au fost cele recente care aproape că au paralizat activitatea la UPU timp de mai bine de o oră. Alarma se va da la dispeceratul firmei de pază care va trimite imediat către Spitalul Ju­deţean o maşină de intervenţie. În acelaşi timp, vor fi alarmate şi alte echipe ale firmei aflate pe teren, precum şi Poliţia şi Jandarmeria.

Starea de tensiune din spitale a devenit o problemă în toată ţara. O ştire editată de evz.ro atrage atenţia tocmai asupra acestui aspect, făcând referire la o informaţie publicată de un medic craiovean pe pagina sa de socializare: „Ştiaţi câţi medici au murit în gărzi sau în timpul serviciului, subit? La vârste cuprinse între 34 şi 70 de ani? Cu menţiunea că singurul medic de 70 de ani din statistică era pediatru şi făcea gărzi pentru că nu avea cine? Lista cu colegii medici decedaţi în gărzi sau în timpul serviciului, toţi cu morţi subite – credeţi că toţi au avut probleme de sănătate? Şi, dacă au avut probleme, cum de făceau gărzi sau cum de erau în activitate? Chiar nu are nimeni nicio vină?”, a scris un medic craiovean, care a publicat şi o listă cu medicii decedaţi în urma surmenării. Pe această listă tristă se află şi doi medici buzoieni:  Anca Marinescu, 52 ani, medic de familie, Buzău, 2017 (decedată a doua zi după gardă), şi Adrian Mihai Negoiţă, 36 ani, Buzău, 2017 (moarte subită).

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Presiunea asupra cadrelor medicale apare si datorita nesimtirii si indolentei personalului medical(in special asisitente).Am fost cu soacra mea la urgente(minore) de curand,am prins 3 ture,dar nesimtire ca a unei asistente rar mi-a fost dat sa vad.Inclusiv d-na dr Manascurta i-a facut referat acestei scursuri umane,numita asistenta(nu-i stiu numele,ecusonul este optional).Ajunsese sa intrebe pacienta care a fost in inconstienta circa 90 min ,cat a fost inconstienta,asta dupa 10 ore de intrebari despre starea ei,”asteptati,inca nu au iesit rezultatele de sange”.Se tinea numai de mistouri la adresa pacientilor batrani,dar exista un Dumnezeu.Asa ca la un moment dat iti vine sa-i iei de gat,sa dai cu ei de pamant.Au salarii cum nici n-au visat,dar la UPU buzau e dezastru,inca suntem in perioada medievala,ca si conditii,servicii si atitudine personal,DEZASTRU.Sa ne fereasca bunul Dumnezau sa ajungem acolo,pe mainile leprelor alora.

Comments are closed.