Românii vor primi şi anul viitor vouchere de vacanţă, în 2018 acestea reprezentând o gură de ­oxi­gen pentru turismul românesc, anunţă, printr-un comunicat, Ministerul Turismului. ,,Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menţinută şi în 2019. Fiecare român care lucrează în sistemul de stat va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în ­va­loare de 1.450 lei”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri a determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea vouche­relor de vacanţă şi pentru anul 2019. ,,Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. A crescut numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Deci, nu doar românii au avut de câştigat de pe urma acestei măsuri, ci şi proprietarii de hoteluri şi pensiuni, aşadar tot mai mulţi antreprenori au căpătat încredere că pot investi în turism, că acest sector este profitabil”, a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajaţi astfel să-şi petreacă concediile în ţară. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România a înregistrat anul acesta o creştere de 4,1% în primul semestru a numărului de turişti în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează şi voucherelor de vacanţă, potrivit analizelor financiare comunicate şi de mediul privat.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile ­bal­neare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul tu­ristic achiziţionat de beneficiar.

DISTRIBUIȚI
loading...

4 COMENTARII

  1. la bugetari la ceilalti …PROSTI…nimic…..stie guvernu ca de este de ai nostri carevasazica…..amaritii care lucreaza in croitorii in magazine la patron,,,nimic…bugetari in sus bugetari in jos dar sclavii de rind nimic….rusine…

    • Păi, n-a vrut bre tot românul capitalism! Brusc, capitalismul nu mai este bun! E cu slavi? Ori suntem capitaliști, ori nu mai suntem!

  2. Inițial am fost sceptic în ceea ce privește succesul vaucerelor de vacanță. Mă întrebam adesea de ce mai există Ministerul Turismului dacă statul nu mai are nici măcar un hotel în subordine! Am greșit. Vaucerele chiar au umplut litoralul în această vară și au mișcat ceva bănuți în domeniul turismului. Să fie primite și la anu’!

Comments are closed.