Ministerul Finanţelor Publice anunţă că, în şedinţa de joi, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, iniţiată de această instituţie, prin care contribuabilii care îşi achită anticipat obligaţiile fiscale aferente contribuţiile sociale vor primi o bonificaţie de 10%.

„În domeniul impozitului pe venit şi al contribuţiilor sociale, se va acorda o bonificaţie de 10% pentru plata anticipată a unor obligaţii fiscale, atât pentru cele afe­rente anului 2017, cât şi pentru cele aferente anilor anteriori”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanţelor Publice. În acest sens, perioada următoare, Agenţia Naţio­nală de Administrare Fiscală va emite notificări către contribuabili, cu termen de plată 30 iunie 2019.

„Contribuabilii care vor primi, în perioada urmă­toare, decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a contribuţiilor pentru asigurări sociale aferente anilor fiscali precedenţi vor beneficia de bonificaţia de 10%, dacă îşi achită obligaţiile până la 15 decembrie 2018. Bonificaţia acordată la plata contribuţiilor pentru asigurări sociale se suportă de la bugetul de stat”, se detaliază în documentul de presă al MFP.

Contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferentă anilor fiscali precedenţi la începutul anului 2019 au acelaşi termen de plată, 30 iunie 2019, şi vor beneficia de bonificaţia de 10%, dacă-şi achită obligaţiile până la 31 martie 2019.

Prin aceeaşi ordonanţă de urgenţă se creează cadrul legal care va permite utilizarea cât mai rapidă a întregului buget al unei scheme de ajutor de stat prevăzut pe întreaga perioadă de valabilitate a acesteia, potrivit Finan­ţelor. „Ministerul Finanţelor Publice va putea repartiza pe maxim cinci ani disponibilul rezultat din diferenţa dintre creditele de angajament aprobate şi creditele bugetare aprobate pe anul curent şi estimate pe următorii trei ani”, se explică în documentul citat.

DISTRIBUIȚI
loading...