*Spectacolul „Tango, monsieur” a fost aplaudat luni seară la scenă deschisă

*Spectacolul „Tango, monsieur” a fost aplaudat luni seară la scenă deschisă

Absolvent al Colegiului „B.P. Hasdeu”, Bogdan Gagu face parte din noua generaţie de regizori români care încearcă să devină un nume în teatrul românesc. La 30 de ani, buzoianul a reuşit, luni seară, să îşi îndeplinească un vis: să monteze pentru prima dată acasă.

     Foşti colegi, prieteni, membrii ai familiei, dar şi simpli iubitori de teatru au venit în număr mare în Cafeneaua Artiştilor, într-o seară în care de obicei Buzăul „doarme”. Emoţiile regizorului Bogdan Gagu aveau să fie răsplătite cu aplauze şi felicitări la finalul spectacolului „Tango, monsieur” care s-a dovedit un adevărat succes.

     Cu ocazia reprezentaţiei de la Buzău, regizorul a acceptat să vorbească despre carieră şi proiectele sale.

     „Nu am o activitate artistică cunoscută. Acesta este primul spectacol pe care-l aduc acasă. Mi-am dorit foarte mult acest lucru, dar până acum nu a fost să fie. Am emoţii foarte mari”, declara înainte de spectacol Bogdan Gagu.

         „Fug de vulgaritate şi vreau teatru fără exagerări”

         Interesant de ştiut este că buzoianul nu a ales de prima dată teatrul. „Eu am terminat Politehnica şi profesorul meu spunea că dacă reuşeşti să termini facultatea asta, poţi face orice. A avut dreptate. Am făcut alături de cel ce urma să îmi devină socru o trupă de actori amatori. A devenit apoi o asociaţie culturală unde am pregătit tinerii ca la adevăratele şcoli de teatru, începând de la cursuri de dicţie, până la exerciţii de respiraţie. La un moment dat, cei din trupă şi-au dat seama că nu vor să facă teatru şi a rămas doar un băiat şi soţia mea. Am plecat apoi să ne terminăm şcolile în domeniul acesta pentru că altfel te ciocneşti de tot felul de mentalităţi”, a declarat regizorul.

     În momentul de faţă asociaţia culturală a fostului hasdean produce mai multe spectacole prin care încearcă să demonstreze că teatrul se poate face şi fără exagerări şi chiar fără vedete.

     „Când pleci ca noi, fără şansa de a pica lumina reflectorului direct pe tine, este mai greu, dar nu imposibil. Ne zbatem mult. Recunosc că muncesc şi ca inginer constructor, ca să îmi pot plăti băncile, dar vreau să demonstrez că pot spune ceva frumos. Fug de vulgaritate şi vreau teatru fără exagerări”, a mai spus Bogdan Gagu.

            Femei frumoase, fuste mini şi dezabie-uri, intrigi amoroase

            Spectacolul pe care regizorul a hotărât să îl aducă acasă, „Tango, monsieur”, de Aldo Lo Castro, este o comedie bulevardieră în cel mai pur stil. Multe fete frumoase, cu fuste mini sau dezabie-uri, intrigi amoroase şi replici spumoase fac ca producţia să fie pe gustul spectatorilor de toate vârstele. Este vorba despre o poveste în care patru femei convocate la vila aceluiaşi domn, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, se simt trădate în dragoste şi hotărăsc să se răzbune pe Don Juanul necredincios, sufocându-l la propriu cu dragostea lor.

            Din distribuţie fac parte  Silvia Gagu (soţia regizorului), Alexandra Timofte (actriţă în emisiunea „Serviciul Român de Comedie”), Alin Brancu (actor în reality-telenovela „Iubiri secrete” de la Prima TV), Adriana Guluşanu, Magda Chihaia şi Cătălin Stelian.

 

{loadposition zgalerie2909}

 

DISTRIBUIȚI
loading...