Bilanţul activităţilor desfăşurate de poliţiştii buzoieni în prima parte a acestui an, prezentat  joi, 12 iulie, de şeful Poliţiei buzoiene, cms. şef Laurenţiu Pantazi, într-o conferinţă de presă, indică un trend descendent al faptelor antisociale. Mai exact,  potrivit celor declarate de şeful IPJ Buzău, cms. şef Laurenţiu Pantazi, rezultatul este consecinţa activităţilor de menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, combaterea infracţionalităţii, legalitate economico-financiară şi activitatea grupărilor, în primele şase luni s-a reuşit o scădere cu 3 procente. Scăderea este sensibilă, este reală şi concretă.

O scădere importantă s-a înregistrat la infracţiunile cu înşelăciune, unde  infracţiunile sesizate au scăzut cu 16%. O scădere importantă s-a înregistrat şi la furturile din locuinţă care s-au diminuat cu 26% . Scăderi importante s-au înregistrat şi la furturile din societate. Furturile din societăţile comerciale au scăzut cu 8%, 67% dintre acestea fiind reprezentate de furturile de pe raft, fiind  pe fondul neglijenţei personalului de serviciu.

Cele mai importante misiuni s-au desfăşurat în zona de prevenire desfăşurată atât de ofiţerii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, cât şi din alte compartimente, cum ar fi activităţile pe linie rutieră, pe linie de ordine publică şi judiciar.

Peste 3800 de activităţi cu caracter preventiv  

Programele prioritare avute în vedere se referă la prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi prevenirea violenţei în familie.

Potrivit raportului prezentat de cms. şef Laurenţiu Pantazi, au fost organizate în perioada menţionată, peste 3800 activităţi cu caracter preventiv, fiind distribuite 12.000 materiale cu recomandări utile către 13.000 de cetăţeni consideraţi persoane cu risc victimal. Beneficiarii activităţilor preventive au fost şi peste 13.000 de elevi şi minori.

Faţă de perioada similară a anului precedent s-a înregistrat o diminuare cu 18,6% a faptelor penale produse de minori, precum şi o diminuare cu 30,8% a numărului de minori implicaţi în săvârşirea de infracţiuni.

DISTRIBUIȚI
loading...