Judecătoria Focșani a admis astăzi cererea de liberare condiţionată formulată de fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, deţinut în Penitenciarul Focşani, și a dispus liberarea condiţionată a acestuia din pedeapsa de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin sentința penală pronunţată anul trecut de Tribunalul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită.

Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei – 20.09.2021- constituie termen de supraveghere pentru condamnat, a decis instanță.

„Pune în vedere petentului condamnat dispoziţiile art. 100 alin. (5) C. pen. referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni. Dispune punerea în libertate a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 26/2018, emis de Tribunalul Vrancea, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că asistenţa juridică a fost asigurată de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.02.2019”, se precizează în soluția pe scurt de la Judecătoria Focșani.

Astfel că, dacă în termen de trei zile de la comunicare decizia instanței nu este contestată, Cristinel Bîgiu este pus în libertate.

DISTRIBUIȚI
loading...