• „Dansul zmeilor”, prezentat alături de Crispus, a rupt barierele dintre basm și realitatea de zi cu zi

Un public numeros, un spectacol inedit, o mare onoare! Așa ar putea fi descrisă atmosfera evenimentului la care buzoianca Bianca Purcărea și trupa din care face parte, Cobzality, au luat parte joi, 20 iunie, la Istanbul. Este vorba despre un spectacol care a marcat finalului Preșe­dinției Românei la Consi­liul Uniunii Europene, susținut alături de trupa Crispus.

„Dansul zmeilor” este un spectacol în care se întâlnesc mai multe lumi, mai multe forme de artă. Pornind de la basmele românești, trupele Crispus și Cobzality construiesc un univers în care ființele fantastice coexistă. Zmeii, ­ba­laurii, Feții Frumoși împreună cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans inițiatic, care rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului și cea a realității de zi cu zi. Este dansul focului în care fiecare își arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiția ancestrală româ­nească, reinterpretate într-o manieră modernă. Trupele Crispus și Cobzality creează împreună acest spectacol de dans cu foc și muzică live. Ambele sunt inspirate de ritualurile românești străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne.

„Publicul din Istanbul ne-a făcut fericiți”    

Peste 600 de spectatori au asistat la “Dansul Zmeilor”, susținut de Cobzality & Crispus joi, 20 iunie, evenimentul fiind organizat de Consula­tul General al României la Istanbul, Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul și Fundația Enka. Printre invitații de onoare s-a remarcat Ismail Gültekin, vice-guvernatorul metropolei Istanbul.

„Publicul din Istanbul ne-a făcut fericiți! Am avut onoarea să marcăm, prin spectacolul nostru alături de Crispus – The Art Of Fire, încheierea Pre­ședinției României la Consiliul UE. Mulțumiri Consulatului General al României la Istanbul și ICR Istanbul pentru invitație! A fost epic!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a trupei Cobzality.

Artiștii noștri și-au demonstrat talentul muzical printr-o serie de melodii tradiționale, Bianca pur­tând cu mândrie o ie stilizată și alegând să performeze pe scenă desculță.

DISTRIBUIȚI
loading...