• „Eram rebela dintr-a X-a și mi se părea foarte cool că prietenii mei nu știau cum e treaba cu festivalurile”

În 2010, Bianca Purcărea încânta juriul și publicul cu interpretarea  piesei „Mon mec a moi” pe scena Festivalului „Francochanson” de la Buzău. Adolescenta de atunci a crescut, ajungând un artist cunoscut, după ce a bifat prezențe la Eurovisionul din Oslo, la X Factor, la numeroase concursuri și festivaluri, iar astăzi este solista trupei Cobzality. La nouă ani de la participarea la festivalului de la Buzău, Bianca s-a întors, în week-end, acasă, în calitate de invitat special la același Francochanson.

Frumoasa buzoiancă a povestit despre bucuria pe ce a simțit-o în week-end, odată cu recitalul susținut în orașul natal.

„Pentru părinții mei eu obținusem cel mai mare premiu”

 „Acum 9 ani am luat premiul I la și am cântat supermândră că titlul me­lodiei alese înseamnă <gagică-miu>! Eram rebela dintr-a X-a și mi se părea foarte cool că prietenii mei nu știau cum e treaba cu festivalurile, habar n-aveau ei că există și un trofeu, adică ceva și mai tare ca premiul I. Așa că pentru ei, eu luasem cel mai cel premiu!”, povestește pe rețeaua de socializare Bianca.

Artista trupei Cobzality de astăzi completează că a revenit la cea de-a X-a ediție a Francochanson și s-a bucurat, ca și în urmă cu 9 ani, de medalia primită, una de onoare, ceea ce este „un semn că am cam ajuns la o vârstă”. Bianca a ținut să le mulțumească pentru invitație organizatorilor, în special profesoarei Maria Mo­nalisa Pleșea, pentru efortul de a menține un festival cu renume la Buzău.

„Sunt recunoscătoare pentru școala de canto pe care au reprezentat-o astfel de festivaluri”

„S-a făcut mare acest eveniment și cu standarde tot mai ridicate și, pentru asta, sunteți <vinovată> doamnă profesoară“, a glumit Bianca. Iar inițiatoarea festivalului i-a răspuns imediat, onorată că și ea a contribuit la dezvoltarea Biancăi ca artist, la evoluția ei și la numele ce-l reprezintă astăzi pe scena muzicală națio­nală. „Cu infinită plăcere ți-am lansat această invitație! Prin tot ceea ce faci, ești un model pentru acești copii talentați! Îți mulțumim pentru prezență și pentru gândurile minunate transmise participanților! Zâmbetul tău va fi de neuitat! Mult succes!”, a scris și ­Mo­nalisa Pleșea.

Bianca Purcărea este de părere că, pentru cei mai mulți copii cărora le place să cânte la astfel de evenimente, un asemenea festival este o rampă de lansare.

„Să știți toți că, pentru cei mai mulți copii cărora le place să cânte (și se și pricep la asta) astfel de evenimente sunt singurele în care au ocazia să facă treaba asta cu public, pe scenă, cu microfon și cu emoțiile de rigoare. Eu am fost unul din ei și sunt recu­noscătoare pentru școala de canto pe care au reprezenta­t-o festivalurile în sine, cu sonorizări mai bune sau mai puțin bune, uneori chiar ­catas­trofale, dar asta e o altă poveste pe care am să v-o spun altădată”, a mai scris buzoianca.

Astăzi, Bianca Purcărea face parte din distribuția celui mai de succes musical jucat vreodată în România, „Mamma Mia”, alături de artiști consacrați precum, Loredana, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Aurelian Temișan, Anca Țurcașiu etc.