Băutura naște monștri! Un bărbat de 60 de ani din Cârligu Mare și-ar putea petrece ani buni după gratii după ce în noaptea de duminică spre luni a intrat în casa unui consătean și, împreună cu un tovarăș de pahar, l-a bătut pe bărbat până l-a lăsat inconștient. Cei doi nu au plecat cu mâna goală ci au adunat din casa omului ce li s-a părut folositor și bun de vândut – de la alimente la obiecte de îmbrăcăminte, chiar și un aparat radio- pentru a face rost de bani pentru altă tură de alcool. Victima, un bărbat de 62 de ani, fost tehnician veterinar în zonă, a anunțat dimineață poliția după ce și-a revenit din bătaie. La scurt timp au fost prinși și făptașii. Unul din localitate și altul de 67 de ani, de fel din București, se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea pentru înșelăciune, având, de altfel, un cazier bogat. Amândoi au ajuns acum după gratii.

Poliţiştii Secţiei 13 Smeeni au depistat în aceeaşi zi de la sesizare, doi bărbaţi care ar fi pătruns în locuinţa unui bătrân, de 62 de ani şi i-ar fi sustras, prin violenţă, mai multe bunuri.

La data de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 13 de Poliţie Rurală Smeeni, au identificat la scurt timp de la sesizarea faptei, principalii bănuiţi de comiterea unei tâlhării, pe raza localităţii Cârligu Mare.

Fapta a fost sesizată Poliţiei în dimineaţa zilei de 11 iunie a.c. de persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din aceeaşi localitate.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în timpul nopţii de 10 spre 11 iunie a.c., doi bărbaţi ar fi pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate şi, prin violenţă, i-ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, au fost identificaţi pe raza localităţii Cârligu Mare cei doi bănuiţi, cu vârste cuprinse între 60 de ani şi 67 de ani, stabilindu-se că ultimul dintre aceştia era cunoscut cu antecedente penale şi totodată se sustrăgea de la executarea unei alte pedepse cu închisoarea.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat persoanei vătămate.

Faţă de cei doi bărbaţi, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi în cursul acestei zile urmează a fi prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, cu propunerea de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale„, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...