Buzoienii care vor să se plimbe cu barca pe lac o vor putea face de acum doar în Parcul Tineretului. Aceasta după ce municipalitatea a luat decizia de a anula programul de agrement, prin care se puteau închiria băci şi hidrobiciclete, pentru plimbări pe lacul din Crâng.

Decizia vine după ce Heleşteul a fost curăţat recent, iar autorităţile au considerat că plimbările pe loc deranjează raţele sălbatice care, de câţiva ani, şi-au găsit locul pe apa din cel mai mare parc din Buzău.

„S-a decis să scoatem bărcile pentru a proteja acele răţuşte care au apărut în Crâng. Deşi a trecut perioada în care raţele ieşeau cu puii, domnul primar a considerat că este mai bine să mutăm bărcile în Parcul Tineretului. S-a ţinut cont că în Crâng este lacul mai mic şi bărcile perturbau liniştea păsărilor, fie raţe sălbatice, fie chiralina sau alte păsări care mai trăiesc în Crâng”, a declarat, pentru Campus Tv, Alexandru Dunel, şeful secţiei „Parcuri” din cadrul Urbis Buzău.

Şi pe lacul din Parcul Tineretului a fost creat un habitat numai pentru păsări, delimitat de balize. Cum suprafaţa luciului de apă este una mai generoasă decât în Crâng, există destul spaţiu şi pentru activităţile de agrement, precum pescuitul sau plimbările cu barca. În Parcul Tineretului, primele răţuşte au apărut în urmă cu trei ani iar cei mai noi ,,rezidenţi“ sunt câţiva cocostârci.

DISTRIBUIȚI
loading...