Cheltuielile pentru meditații vor putea fi deduse, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. De asemenea, familiile ar putea beneficia și de alte deduceri pentru copii, dacă se va aplica impozitul pe gospodărie.

Ministrul Muncii a fost rugat sa detalieze afirmația făcută de ministrul Educație, potrivit căruia există posibilitatea de a se aplica deduceri pentru părinții care își trimit copiii la scoală.

„Așa este, este în programul de guvernare. Este vorba de impozitul pe gospodărie despre care s-a tot discutat. Există varianta să se dea posibilitatea familiei să deducă cheltuieli pentru copii, cum sunt meditații, de exemplu, și asta va duce la fiscalizarea mai multor venituri. Asta înseamnă că nu vor mai fi meditații la negru, nu vor mai fi niciun fel de cursuri de genul acesta fără să existe o firmă care să taie chitanță… Deci, cu alte cuvinte, statul câștigă pentru că fiscalizează. Dvs. câștigați, la rândul dvs, pentru ca nu mai plătiți acești bani. Dar este o întrebare pe care trebuie să o adresați Ministerului de Finanțe“, a răspuns Vasilescu.

DISTRIBUIȚI
loading...