Balustradele din sticla securizată sunt sisteme de protecție care, pe lângă faptul că reprezintă o barieră de siguranță, este și un element decorativ de mare impact în designul interior.

Principala lor caracteristică este rezistența, ceea ce le face ideale și pentru balcoane, precum și pentru zone exterioare cum ar fi terasele. Dar de cele mai multe ori, balustradele din sticla securizata sunt folosite la scările interioare ale locuințelor.

De asemenea, firmele și anumite hoteluri și restaurante, care necesită o măsură eficientă de securitate pentru spațiile lor, pot opta pentru acest tip de balustrade datorită adaptabilității și configurației lor. Finisajul lor minimalist permite integrarea completă în design fără a afecta vederea panoramică.

Siguranța pe care o conferă acest tip de balustradă provine din modul în care este realizată sticla securizată. Acest tip de sticlă este cu 5 până la 10 ori mai dură decât varianta care nu a trecut prin procesul de securizare. Una dintre calitățile principale ale acesteia este comportamentul sticlei în momentul spargerii; în comparație cu sticla normală, sticla securizată se sparge în bucățele mici și nu în bucăți mari și ascuțite. Aceasta este folosită atunci când se dorește rezistența la șocuri mecanice, rezistența termică și protecție impotriva riscului de spargere.

Un alt avantaj oferit de acest tip de balustrade este aspectul. Sticla reprezintă ultima găselniță în materie de amenajări interioare, design interior. Majoritatea arhitecților folosesc astăzi sticla din motive de design iar faptul că acest material a evoluat ca și rezistență la șocurile mecanice, ajută destul de mult.

De asemenea, balustrade din sticlă securizată sporesc gradul de luminozitate. Spre deosebire de balustradele din lemn sau din metal, cele din sticlă vor permite mult mai mult pătrunderea luminii în casa ta. Transparența acestui material ajută destul de mult și la propagarea luminii artificiale. Astfel, veți reduce și costurile cu iluminarea zonei de trepte, unde știm cu toții că trebuie să existe foarte multă lumină pentru a evita accidentările.

 

DISTRIBUIȚI
loading...