Senatorul buzoian al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Dorin Bădulescu reacţionează vizavi de declaraţiile preşedintelui executiv al Partidului Mişcarea Populară, deputatul Marius Paşcan, şi a preşedintelui interimar al PMP Buzău, deputatul Cătălin Cristache, foşti colegi ai în formaţiunea politică pe care primul a părăsit-o în urmă cu puţin timp în favoarea ALDE. Bădulescu se arată indignat vizavi de afiraţia lui Cristache care, aflat sâmbătă la Buzău, a anunţat denunţarea protocolului încheiat la nivel judeţean de ALDE, PMP şi PSRo, pe care l-a caracterizat drept ,,un protocol al oportunismului. S-au găsit trei graşi la o masă, ministrul Mediului, doamna Gavrilescu, Bădulescu şi cu Mocanu, şi şi-au zis <Facturăm osânza noastră prin voturile PMP din Consiliul Local>; că aici este miza cea mare, vor ei să mai negocieze ceva cu primarul, mai dă-mi şi mie ceva, asta a fost miza pentru cei doi. Trădătorii trebuie trataţi ca şi trădătorii (…) Bădulescu nu contează în scena politică locală, din punctul meu de vedere nu este decât anexa mică – sau, cum să-i spunem, aneza anexei – a Clanului Mocanu”.

,,În cadrul unei conferinţe de presă, doi deputaţi au venit să îşi manifeste frustrările personale în faţa ziariştilor locali, aruncând cu noroi şi au găsit de cuviinţă să încerce să facă puţină politică doar prin a mă jigni. Nu aveau ce să câştige dintr-o astfel de manifestare, iar faptul că au apelat la invective legate de aspectul fizic nu arată decât că aceştia au nişte bariere mentale peste care nu pot trece.

Deşi am fost colegi de partid şi, până la un moment dat, i-am simpatizat, domnii deputaţi nu fac cinste poziţiei pe care o ocupă nici în partid şi nici în Parlament. Dacă ar mai fi existat vreo urmă de îndoială că aş fi făcut o greşeală când i-am părăsit, acum sunt convins că am acţionat corect după cât de mici au putut să fie în discursul public. Le reamintesc domnilor Paşcan şi Cristache cum, în urmă cu numai câteva luni, semnau fără vreo remuşcare pe proiectele de legi iniţiate de mine pentru a-şi asigura imaginea în ochii electoratului din judeţele lor de provenienţă (Mureş şi Galaţi) şi a avea indici statistici pozitivi în rândul parlamentarilor. Dacă azi i-am întreba intempestiv care este conţinutul legilor iniţiate de ei, nu cred că ar mai fi atât de vorbăreţi .

Domnii deputaţi au realizat scoruri în judeţele lor care adunate nu dau ca rezultat cumulat nici măcar cât trei sferturi din scorul obţinut în alegeri de echipa din Buzău. Independenţa în gândire şi acţiune nu mi-o poate lua nimeni, libertatea de decizie am avut-o de când fac politică şi faptul că, personal, ştiu ce înseamnă munca de echipă şi respect colegii, mă împiedică să cobor la nivelul celor doi, cu atât mai mult cu cât, printre alte inepţii, au jignit o doamnă.

Există o mare diferenţă între noi: eu ştiu că am mers în Parlament pentru a promova legi benefice pentru români în ­ge­neral şi pentru buzoieni în mod special şi cred că am început să dovedesc acest lucru în timp ce domnii deputaţi nu au aflat că a fi parlamentar te obligă la un comportament ireproşabil, la muncă susţinută şi eficientă ­le­gislativă. A fi parlamentar te obligă să ai valoare prin ceea ce realizezi acolo pentru că de vorbe în vânt poporul acesta s-a săturat”, a scris Bădulescu într-un drept la replică trimis redacţiei OPINIA.

În schimb, proaspătul senator liberal-democrat de Buzău pare să nu fi fost deranjat de o altă afirmaţie din respectiva conferinţă de presă, aparţinând, de această dată, deputatului Marius Paşcan: ,,Îmi pare rău de Dorin Bădulescu, care a muncit în Senatul României, a fost corect până când a avut de ales; indirect, a stat lipit de Adi Mocanu, spunând aşa, pe din dos, că este incapabil să îşi asigure singur resursele pentru campaniile care vor urma; prin urmare, stă lipit ca ventuza de Adi Mocanu în speranţa că acesta îl va susţine prin puterile sale economice în viitoarele bătălii electorale”.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Pixelul a ochit bine ținta. Avea dreptate M. Eminescu:„…toți aceea, care vorbe mari aruncă/ numai banul îl visează și câtigul fără munc…”

  2. Să fim serioși! Ceva bănuți vor veni și de la centru, că doar d-aia au sărit în barca vătafilor! Altminteri rămâneau în opoziție și doar cheltuiau din „vânzările anterioare”.

Comments are closed.