Atitudinea politicienilor români, a parlamentarilor în mod special, trebuie să fie cu totul alta faţă de Justiţie, este de părere senatorul buzoian al Partidului Mişcarea Populară Dorin Bădulescu, membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Sena­tului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei. El spune că întâlnirea la care a participat, din calitatea susmenţionată, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a întărit această convingere.

,,În urma acestei întreve­deri, personal am concluzionat că atitudinea politicienilor români, a parlamentarilor în mod special, trebuie să fie cu totul alta faţă de justiţie, lucru pe care, spre deosebire de alţi colegi, îl conştientizasem şi îl aplicasem de la bun început, prin atitudinea de a nu gira modul în care se elaborau modificările la legile justiţiei în această comisie. În mod cert, România a făcut progrese extraordinare în domeniul justiţiei, lucru recunoscut şi de oficialul european, însă acesta din urmă a remarcat că mai avem, după acest maraton de mai bine de zece ani, încă 500 de metri şi că nu este momentul acum să ne oprim sau să dăm înapoi”, spune, într-un comunicat de presă, senatorul Bădulescu.

El susţine şi că, la finalul anului 2019, Mecanismul de Cooperare şi Verificare poate înceta pentru România: ,,Cred cu tărie, ca şi oficialul european, că România poate îndeplini recomandările din MCV şi că, la finalul anului 2019, acest mecanism poate înceta dacă dăm dovadă de extremă seriozitate în ceea ce priveşte modul de abordare al statului de drept. De asemenea, consider că românii au nevoie, în mod evident, de a discuta prioritar despre slujbe şi justiţie socială, fără a fi nevoiţi să vorbească despre reforme în justiţie, cu atât mai mult cu cât aceste reforme nu ar trebui să vizeze binele politicienilor, aceasta însemnând că statul de drept funcţionează efectiv”, mai spune senatorul popular buzoian.

Bădulescu afirmă şi faptul că structura parlamentară din care face parte, respectiv Comisia Specială pentru Legile Justiţiei, şi-a atins limitele: ,,Mai arăt faptul că această Comisie specială şi-a dovedit limitele, atât timp cât a fost nevoie ca un oficial european să vină şi să-şi declare, încă o dată, disponibilitatea la dialog şi să sugereze că o comunicare şi o consultare mai amplă cu Comisia de la Veneţia, cu experţi europeni sau cu GRECO (Grupul Statelor Împotriva Corupţiei, n.r.) sunt necesare, întrucât aceste entităţi ne-ar putea ajuta. Cred astfel că independenţa justiţiei trebuie să fie una totală, fără posibilitatea politicului de a influenţa în vreun mod mecanismele din domeniu”, mai spune senatorul PMP de Buzău Dorin Bădulescu.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

4 COMENTARII

  1. Nu am auzit nici un parlamentar strigând că doresc să li se ridice imunitatea! S-a cerut urmărirea penală pentru 6 sau mai mulți parlamentari și nu s-a obținut. Un parlamentar nu trebuie să aibă imunitate decât în pentru afirmațiile plitice. Aș vrea să te aud Bădulescule susținînd în fiecare zi acest deziderat…

  2. Cred că mai e necesară o perioadă de zece ani cu MCV. Se doarme în parlament!! Ce trebuie făcut pentru a scăpa de MCV? Ce se face? NIMIC!!! Vorbe, vorbe și iar vorbe. Acum când serviciile olandeze au dezvăluit cine este conducătorul și ideologul de la pâmpiți cred că întoarcerea în PNL ți-ar fi de folos, Dorine!

  3. Macar face ceva acolo nu doarme, chiar am urmarit activitatea lui in plen are cele mai multe luari de cuvant.., initiative parlamwntare dintre toti parlamentarii buzoieni.

  4. „Ana Pauker și cu Dej au băgat spaima-n bugheji” cam la acest nivel a involuat mentalitatea lui juristului Bădulescu de când cu aderarea la pâmpiți. Cum o fi crezând el că poate funcționa o societate fără nici un fel de mecanisme de control? Pe Timmermans-Junker-Merkel îi înțeleg, lor le convine așa, la alții, nu la ei. Pot oare funcționa numai pe bază de autocontrol, Poliția, Jandarmeria, Pompierii, ISU, Armata, Serviciile speciale? Bădulescu ar face mai bine să se informeze cum funcționează controlul în țările dezvoltate și cum să aplice el exemplar prevederea constituțională referitoare la „Dreptul de control parlamentar asupra executivului”.

Comments are closed.