27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:53 AM

Educatie

Bacalaureat / Aproape jumătate dintre contestaţiile depuse la Buzău sunt la Limba şi Literatura Română

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.07.2017, 00:00
438

   Aproape 800 de buzoieni au depus contestaţie după afişarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat. Dintre cele 783 de contestaţii, cele mai multe sunt la Limba şi Literatura Română, respectiv 374, urmate de cele la Matematică (109), Istorie (88) şi Geografie (81).

   Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că în cele mai multe cazuri cei care au cerut recorectarea lucrărilor au fost candidaţii care au primit note mari.

   „Au fost depuse 783 de contestaţii la toate disciplinele. Cele mai multe au fost la Limba română şi Matematică. Sunt foarte multe note mari contestate pentru că elevii s-au aşteptat la note mai mari şi s-au trezit cu note mai mici. În situaţia asta consideră că au fost nedreptăţiţi şi au apelat la acest drept, depunerea de contestaţie”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

   Anul acesta, din cei 2.706 candidaţi care au susţinut examenul maturităţii, peste 470 au obţinut note cuprinse între 9 şi 9, 99, aproape 700 au obţi­nut note între 8 şi 8, 99 şi un singur elev a reuşit să obţină media 10 în această sesiune. De semenea, o altă medie de 10 a fost obţinută la Buzău de către hasdeianca Sorina Banu, în cadrul sesiunii dedicate olimpicilor. Aşa se face că anul acesta procentul de promovabilitate în judeţul Buzău este mult mai mare faţă de cel de anul trecut.

   „Faţă de alţi ani, rezultatele sunt mult mai bune. Anul trecut, înainte de contestaţii am avut un procent de promovare de 65%, iar acum avem 76,13%. Totodată, am crescut şi în ierarhia la nivel de ţară pentru că media pe ţară este 71,4%”, a mai declarat Florina Stoian.

   Afişarea rezultatelor finale, după corectarea contestaţiilor, se va face astăzi, 10 iulie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

Columbia: "Anglia", numărul doi din Clanul Golfului, a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:37 AM

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate, a informat președintele Juan Manuel Santos, citat de agenția EFE.

CITATUL ZILEI
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:32 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker