Regal aeronautic și de parașutism, vineri, 19 iulie, începând cu ora 10,00, pe Bulevardul Unirii, în zona rondului amplasat în pro­xi­mitatea centrelor comerciale de la intrarea în oraș dinspre Focșani, acolo unde, la începutul acestei săp­tămâni, a fost finalizată construcția unui monumentul-simbol al tradiției aviatice a orașului Buzău, constând într-un avion L-39 ZA “Albatros” amplasat pe un soclu. Pe lângă inaugurarea Monumentului Aviației și Para­șutismului Românesc, de Ziua Aviației, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, în parteneriat cu Primăria municipiului Buzău și Garnizoana Buzău, a organizat mai multe activități solemne, cuprinzând și defilări ale militarilor din unitățile de la Buzău și Boboc, survol cu elicoptere și avioane de la Boboc (IAK 52 și IAR 99 Șoim), și parașutări pe câmpul situat vizavi de cartierul Orizont.

La ceremonie vor participa oficialități de rang înalt din administrația centrală și locală, precum și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, după cum se precizează într-un comunicat al Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Printre invitați se numără președintele Camerei De­putaților, Marcel Ciolacu, mi­nis­trul Apărării, Gabriel Leș, șeful Marelui Stat Major, generalul Nicolae Ciucă, și șeful Marelui Stat Major al Forțelor Aeriene, generalul Viorel Pană.

Cu aceeași ocazie, vineri, în intervalul orar 9,00-11,00, vor fi istitute restricții de circulație pe străzile adiacente rondului din zona centrelor comerciale: Unirii Nord, Frăsinet, Orizontului, Constituției și Prutului.

Aparatul de zbor L-39 ZA, denumit și Albatros, este un avion de antrenament avansat, cu reacție, dezvoltat în Cehoslovacia, care a fost și în înzestrarea Forțelor Aeriene Române din anul 1981 până în anul 2008, pentru antrenamentul de bază al piloților militari pe avi­onul cu reacție. Ae­ronava amplasată în rondul de la Carrefour a fost recondiționată în ca­drul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Per­sonalului Aeronautic de la Boboc.

3 COMENTARII

  1. COMENTARIU EDITAT: Bani cheltuiți fără noima, de către (…) primar. Unde mai pui ca au pus i băncuțe, la care nu ai cum sa ajungi, sa stai în caldura, praf și noxe. Suntem unicat în LUME cu astfel de băncuțe, e incredibil la ce nivel a ajuns prostia și incompetenta, din PSD!

    • Rectific. Văd azi ca au renunțat la aberația cu băncuțe le și au pus niște flori.

Comments are closed.