27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:27 PM

Politic

Avanpremieră la ședința extraordinară a Consiliului Local / Toma: ,,Cei doi juriști trebuie să se ocupe de 566 procese ale Primăriei și de 700 dosare de restituire nesoluționate“

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.05.2017, 00:00
1492

   Trei proiecte de mare importanță vor fi supuse dezbaterii aleșilor municipali la ședința Consiliului Local de mâine, o ședință care are pe ordinea de zi nu mai puțin de 13 puncte: reluarea votului asupra orgenigramei Poliției Locale, acordul deliberativului local în legătură cu  externalizarea către firme de avocatură specializate a unei părți importante din cele 566 de dosare pe care Primăria Buzău le are în diferite instanțe, precum și aprobarea scrisorii de așteptări pentru societatea comercială Urbis Serv, în care Consiliul Local Buzău este unic acționar.

   Primarul municipiului, Constantin Toma, a detaliat importanța acestor trei proiecte în postarea video săptămânală de pe pagina sa oficială de Facebook. El a spus că moder­nizarea Buzăului este blocată, de circa zece luni, de blocarea organigramei de funcționare a Primăriei și de numărul exa­gerat al polițiștilor locali angajați în plus: ,,Sper că, după ce am obținut, săptămâna trecută, și avizul de legalitate al Instituției Prefectului, din 15 mai să începem procedurile de ocupare a celor peste 140 de posturi libere din Primăria Buzău, și a celor peste 75 la sută din posturile de conducere vacante. În același timp, economia prognozată cu disponibilizarea polițiștilor locali angajați în plus este de circa 4 milioane de euro, bani care vor merge în totalitate în investiții. Avem nevoie de asfalt, avem nevoie de spații verzi îngrijite, avem nevoie de strângerea câinilor vagabonzi, avem nevoie de o mulțime de proiecte în Buzău pe care nu le putem face din lipsă de bani”, a spus primarul.

   Toma a mai explicat și de ce este necesară externalizarea unei părți a serviciilor juridice: ,,Datorită lipsei de juriști, am ajuns la o situație aproape imposibilă: avem 566 de dosare la diferite instanțe din Buzău și din alte orașe în care trebuie să ne apărăm doar cu doi juriști. Aceiași doi juriști trebuie să rezolve și cele 698 de dosare ne­soluționate pe Legea 10/2001, cea a restituirilor, dosare care zac în Primărie de mai bine de 15 ani. Sunt probleme foarte grave, probleme datorate tot blocării acestei organigrame, un blocaj artificial, după părerea mea personală”.

,,Firmele municipalității acționează, de cele mai multe ori, împotriva Buzăului și a buzoienilor“

    Primarul Constantin Toma a mai spus că un vot favorabil al aleșilor locali la proiectul privind aprobarea scrisorii de așteptări la Urbis va deschide calea modernizării și acestei companii a Consiliului Local. ,,Consiliul Local este acționar în opt societăți comerciale care ar trebui să ajute la întreținerea și modernizarea orașului nostru. Din păcate, aceste firme acționează, de cele mai multe ori, împotriva Buzăului și a buzoienilor. Cazul Companiei de Apă face istorie. După aprobarea acestei scrisori de așteptări, vom putea demara acțiunile de organizare a concursului privind angajarea directorului gene­ral la Urbis și a noului consiliu de administrație; sper ca schimbarea conducerii să ducă și la o schimbare în viața orașului nostru”, a mai spus Toma în postarea video de pe pagina sa oficială de Facebook.

Comentarii

Încet, încet Toma devine primar. (10 May, 07:58)
Pixelu precis

Mâine, Fănică va vota pentru, cu ambele mâini ridicate.

Raspunde
Poate faceti si ceva (10 May, 08:02)
florica

Ce subiect mai urmeaza dupa politia locala, Compania de Apa, Urbis? Se implineste anul de cand a sosit in primarie, cu promisiuni care nu avea cum sa le implineasca( apropo, cati investitori au venit in Buzau in ultimul an?) si deocamdata acest primar ne ofera doar vaicareli, nimic palpabil.

Raspunde
PRIMARIE (10 May, 11:28)
cici

DO M PRIMAR STITI CA EXISTA IN CARTIERUL 23 AUGUST O GRADINITA INTR UN SPATIU INCHIRIAT PENTRU CARE PRIMARIA PLATESTE....5000 DE EURO LUNAR, PLUS UTILITATI.....

Raspunde
pt D-na Florica si cici (10 May, 14:41)
Anonimus

A venit un singur investitor. Unul si BUN... d-l TOMA (pai nu era el afacerist/investitor pana sa fie ales primar?). Apropo cici, sunt convins ca asta nu este un secret major. Devreme ce tu stii (probabil si multi altii) sunt ferm convins ca Primarul stie, dar ce propui? sa dam copii acasa sau sa mearga la alte gradinite mai indepartate... desi stau in alta parte propun sa dau un ban(din impozite sau coleta municipala) sa se cumpere acea locatie...

Raspunde

Stiri Agerpres

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Supus criticilor, Donald Trump acuză presa că i-a 'deformat' afirmațiile despre violențele de la Charlottesville
Joi, August 17, 2017 15:49 PM

Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au 'deformat' declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
17 Aug, 08:13 Compania de apa Nehoiu
Nehoianu a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Referitor la angajari,si la Nehoiu sau facut tot pe pile. Aici angajarile sau facut cu acordul domnului primar Milea.Marea majoritate a angajatilor sunt membri Psd Nehoiu.Spaga ptr angajare a fost de 2000 lei.In oras sunt abonati care nu platesc apa.Analizati si cum a fost executat proiectul de racordare la apa si canal.Aceasta lucrare a fost castigata de Hidroconstructia Bucuresti,dupa care este subinchiriata firmelor de casa a Psd.Sau executat lucrari pe unele tronsoane unde era deja apa si canal.Vedeti cum au fost avizate si fazele determinante de catre Inspectia de stat in constructii.In oras daca nu esti agreat de Milea,Constantinescu si celebru de acum Muzgoci(mai nou mare sef la serviciul urbanism oras Patarlagele)
Google PageRank Checker