27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:31 PM

Politic

Avanpremieră la ședința extraordinară a Consiliului Local / Toma: ,,Cei doi juriști trebuie să se ocupe de 566 procese ale Primăriei și de 700 dosare de restituire nesoluționate“

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.05.2017, 00:00
1525

   Trei proiecte de mare importanță vor fi supuse dezbaterii aleșilor municipali la ședința Consiliului Local de mâine, o ședință care are pe ordinea de zi nu mai puțin de 13 puncte: reluarea votului asupra orgenigramei Poliției Locale, acordul deliberativului local în legătură cu  externalizarea către firme de avocatură specializate a unei părți importante din cele 566 de dosare pe care Primăria Buzău le are în diferite instanțe, precum și aprobarea scrisorii de așteptări pentru societatea comercială Urbis Serv, în care Consiliul Local Buzău este unic acționar.

   Primarul municipiului, Constantin Toma, a detaliat importanța acestor trei proiecte în postarea video săptămânală de pe pagina sa oficială de Facebook. El a spus că moder­nizarea Buzăului este blocată, de circa zece luni, de blocarea organigramei de funcționare a Primăriei și de numărul exa­gerat al polițiștilor locali angajați în plus: ,,Sper că, după ce am obținut, săptămâna trecută, și avizul de legalitate al Instituției Prefectului, din 15 mai să începem procedurile de ocupare a celor peste 140 de posturi libere din Primăria Buzău, și a celor peste 75 la sută din posturile de conducere vacante. În același timp, economia prognozată cu disponibilizarea polițiștilor locali angajați în plus este de circa 4 milioane de euro, bani care vor merge în totalitate în investiții. Avem nevoie de asfalt, avem nevoie de spații verzi îngrijite, avem nevoie de strângerea câinilor vagabonzi, avem nevoie de o mulțime de proiecte în Buzău pe care nu le putem face din lipsă de bani”, a spus primarul.

   Toma a mai explicat și de ce este necesară externalizarea unei părți a serviciilor juridice: ,,Datorită lipsei de juriști, am ajuns la o situație aproape imposibilă: avem 566 de dosare la diferite instanțe din Buzău și din alte orașe în care trebuie să ne apărăm doar cu doi juriști. Aceiași doi juriști trebuie să rezolve și cele 698 de dosare ne­soluționate pe Legea 10/2001, cea a restituirilor, dosare care zac în Primărie de mai bine de 15 ani. Sunt probleme foarte grave, probleme datorate tot blocării acestei organigrame, un blocaj artificial, după părerea mea personală”.

,,Firmele municipalității acționează, de cele mai multe ori, împotriva Buzăului și a buzoienilor“

    Primarul Constantin Toma a mai spus că un vot favorabil al aleșilor locali la proiectul privind aprobarea scrisorii de așteptări la Urbis va deschide calea modernizării și acestei companii a Consiliului Local. ,,Consiliul Local este acționar în opt societăți comerciale care ar trebui să ajute la întreținerea și modernizarea orașului nostru. Din păcate, aceste firme acționează, de cele mai multe ori, împotriva Buzăului și a buzoienilor. Cazul Companiei de Apă face istorie. După aprobarea acestei scrisori de așteptări, vom putea demara acțiunile de organizare a concursului privind angajarea directorului gene­ral la Urbis și a noului consiliu de administrație; sper ca schimbarea conducerii să ducă și la o schimbare în viața orașului nostru”, a mai spus Toma în postarea video de pe pagina sa oficială de Facebook.

Comentarii

Încet, încet Toma devine primar. (10 May, 07:58)
Pixelu precis

Mâine, Fănică va vota pentru, cu ambele mâini ridicate.

Raspunde
Poate faceti si ceva (10 May, 08:02)
florica

Ce subiect mai urmeaza dupa politia locala, Compania de Apa, Urbis? Se implineste anul de cand a sosit in primarie, cu promisiuni care nu avea cum sa le implineasca( apropo, cati investitori au venit in Buzau in ultimul an?) si deocamdata acest primar ne ofera doar vaicareli, nimic palpabil.

Raspunde
PRIMARIE (10 May, 11:28)
cici

DO M PRIMAR STITI CA EXISTA IN CARTIERUL 23 AUGUST O GRADINITA INTR UN SPATIU INCHIRIAT PENTRU CARE PRIMARIA PLATESTE....5000 DE EURO LUNAR, PLUS UTILITATI.....

Raspunde
pt D-na Florica si cici (10 May, 14:41)
Anonimus

A venit un singur investitor. Unul si BUN... d-l TOMA (pai nu era el afacerist/investitor pana sa fie ales primar?). Apropo cici, sunt convins ca asta nu este un secret major. Devreme ce tu stii (probabil si multi altii) sunt ferm convins ca Primarul stie, dar ce propui? sa dam copii acasa sau sa mearga la alte gradinite mai indepartate... desi stau in alta parte propun sa dau un ban(din impozite sau coleta municipala) sa se cumpere acea locatie...

Raspunde

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker