27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:14 AM
dragaica

Politic

Avanpremieră la ședința extraordinară a Consiliului Local / Toma: ,,Cei doi juriști trebuie să se ocupe de 566 procese ale Primăriei și de 700 dosare de restituire nesoluționate“

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.05.2017, 00:00
1367

   Trei proiecte de mare importanță vor fi supuse dezbaterii aleșilor municipali la ședința Consiliului Local de mâine, o ședință care are pe ordinea de zi nu mai puțin de 13 puncte: reluarea votului asupra orgenigramei Poliției Locale, acordul deliberativului local în legătură cu  externalizarea către firme de avocatură specializate a unei părți importante din cele 566 de dosare pe care Primăria Buzău le are în diferite instanțe, precum și aprobarea scrisorii de așteptări pentru societatea comercială Urbis Serv, în care Consiliul Local Buzău este unic acționar.

   Primarul municipiului, Constantin Toma, a detaliat importanța acestor trei proiecte în postarea video săptămânală de pe pagina sa oficială de Facebook. El a spus că moder­nizarea Buzăului este blocată, de circa zece luni, de blocarea organigramei de funcționare a Primăriei și de numărul exa­gerat al polițiștilor locali angajați în plus: ,,Sper că, după ce am obținut, săptămâna trecută, și avizul de legalitate al Instituției Prefectului, din 15 mai să începem procedurile de ocupare a celor peste 140 de posturi libere din Primăria Buzău, și a celor peste 75 la sută din posturile de conducere vacante. În același timp, economia prognozată cu disponibilizarea polițiștilor locali angajați în plus este de circa 4 milioane de euro, bani care vor merge în totalitate în investiții. Avem nevoie de asfalt, avem nevoie de spații verzi îngrijite, avem nevoie de strângerea câinilor vagabonzi, avem nevoie de o mulțime de proiecte în Buzău pe care nu le putem face din lipsă de bani”, a spus primarul.

   Toma a mai explicat și de ce este necesară externalizarea unei părți a serviciilor juridice: ,,Datorită lipsei de juriști, am ajuns la o situație aproape imposibilă: avem 566 de dosare la diferite instanțe din Buzău și din alte orașe în care trebuie să ne apărăm doar cu doi juriști. Aceiași doi juriști trebuie să rezolve și cele 698 de dosare ne­soluționate pe Legea 10/2001, cea a restituirilor, dosare care zac în Primărie de mai bine de 15 ani. Sunt probleme foarte grave, probleme datorate tot blocării acestei organigrame, un blocaj artificial, după părerea mea personală”.

,,Firmele municipalității acționează, de cele mai multe ori, împotriva Buzăului și a buzoienilor“

    Primarul Constantin Toma a mai spus că un vot favorabil al aleșilor locali la proiectul privind aprobarea scrisorii de așteptări la Urbis va deschide calea modernizării și acestei companii a Consiliului Local. ,,Consiliul Local este acționar în opt societăți comerciale care ar trebui să ajute la întreținerea și modernizarea orașului nostru. Din păcate, aceste firme acționează, de cele mai multe ori, împotriva Buzăului și a buzoienilor. Cazul Companiei de Apă face istorie. După aprobarea acestei scrisori de așteptări, vom putea demara acțiunile de organizare a concursului privind angajarea directorului gene­ral la Urbis și a noului consiliu de administrație; sper ca schimbarea conducerii să ducă și la o schimbare în viața orașului nostru”, a mai spus Toma în postarea video de pe pagina sa oficială de Facebook.

Comentarii

Încet, încet Toma devine primar. (10 May, 07:58)
Pixelu precis

Mâine, Fănică va vota pentru, cu ambele mâini ridicate.

Raspunde
Poate faceti si ceva (10 May, 08:02)
florica

Ce subiect mai urmeaza dupa politia locala, Compania de Apa, Urbis? Se implineste anul de cand a sosit in primarie, cu promisiuni care nu avea cum sa le implineasca( apropo, cati investitori au venit in Buzau in ultimul an?) si deocamdata acest primar ne ofera doar vaicareli, nimic palpabil.

Raspunde
PRIMARIE (10 May, 11:28)
cici

DO M PRIMAR STITI CA EXISTA IN CARTIERUL 23 AUGUST O GRADINITA INTR UN SPATIU INCHIRIAT PENTRU CARE PRIMARIA PLATESTE....5000 DE EURO LUNAR, PLUS UTILITATI.....

Raspunde
pt D-na Florica si cici (10 May, 14:41)
Anonimus

A venit un singur investitor. Unul si BUN... d-l TOMA (pai nu era el afacerist/investitor pana sa fie ales primar?). Apropo cici, sunt convins ca asta nu este un secret major. Devreme ce tu stii (probabil si multi altii) sunt ferm convins ca Primarul stie, dar ce propui? sa dam copii acasa sau sa mearga la alte gradinite mai indepartate... desi stau in alta parte propun sa dau un ban(din impozite sau coleta municipala) sa se cumpere acea locatie...

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker