27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:39 AM

Politic

Avanpremieră la ședința extraordinară a Consiliului Local / Toma: ,,Cei doi juriști trebuie să se ocupe de 566 procese ale Primăriei și de 700 dosare de restituire nesoluționate“

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.05.2017, 00:00
1429

   Trei proiecte de mare importanță vor fi supuse dezbaterii aleșilor municipali la ședința Consiliului Local de mâine, o ședință care are pe ordinea de zi nu mai puțin de 13 puncte: reluarea votului asupra orgenigramei Poliției Locale, acordul deliberativului local în legătură cu  externalizarea către firme de avocatură specializate a unei părți importante din cele 566 de dosare pe care Primăria Buzău le are în diferite instanțe, precum și aprobarea scrisorii de așteptări pentru societatea comercială Urbis Serv, în care Consiliul Local Buzău este unic acționar.

   Primarul municipiului, Constantin Toma, a detaliat importanța acestor trei proiecte în postarea video săptămânală de pe pagina sa oficială de Facebook. El a spus că moder­nizarea Buzăului este blocată, de circa zece luni, de blocarea organigramei de funcționare a Primăriei și de numărul exa­gerat al polițiștilor locali angajați în plus: ,,Sper că, după ce am obținut, săptămâna trecută, și avizul de legalitate al Instituției Prefectului, din 15 mai să începem procedurile de ocupare a celor peste 140 de posturi libere din Primăria Buzău, și a celor peste 75 la sută din posturile de conducere vacante. În același timp, economia prognozată cu disponibilizarea polițiștilor locali angajați în plus este de circa 4 milioane de euro, bani care vor merge în totalitate în investiții. Avem nevoie de asfalt, avem nevoie de spații verzi îngrijite, avem nevoie de strângerea câinilor vagabonzi, avem nevoie de o mulțime de proiecte în Buzău pe care nu le putem face din lipsă de bani”, a spus primarul.

   Toma a mai explicat și de ce este necesară externalizarea unei părți a serviciilor juridice: ,,Datorită lipsei de juriști, am ajuns la o situație aproape imposibilă: avem 566 de dosare la diferite instanțe din Buzău și din alte orașe în care trebuie să ne apărăm doar cu doi juriști. Aceiași doi juriști trebuie să rezolve și cele 698 de dosare ne­soluționate pe Legea 10/2001, cea a restituirilor, dosare care zac în Primărie de mai bine de 15 ani. Sunt probleme foarte grave, probleme datorate tot blocării acestei organigrame, un blocaj artificial, după părerea mea personală”.

,,Firmele municipalității acționează, de cele mai multe ori, împotriva Buzăului și a buzoienilor“

    Primarul Constantin Toma a mai spus că un vot favorabil al aleșilor locali la proiectul privind aprobarea scrisorii de așteptări la Urbis va deschide calea modernizării și acestei companii a Consiliului Local. ,,Consiliul Local este acționar în opt societăți comerciale care ar trebui să ajute la întreținerea și modernizarea orașului nostru. Din păcate, aceste firme acționează, de cele mai multe ori, împotriva Buzăului și a buzoienilor. Cazul Companiei de Apă face istorie. După aprobarea acestei scrisori de așteptări, vom putea demara acțiunile de organizare a concursului privind angajarea directorului gene­ral la Urbis și a noului consiliu de administrație; sper ca schimbarea conducerii să ducă și la o schimbare în viața orașului nostru”, a mai spus Toma în postarea video de pe pagina sa oficială de Facebook.

Comentarii

Încet, încet Toma devine primar. (10 May, 07:58)
Pixelu precis

Mâine, Fănică va vota pentru, cu ambele mâini ridicate.

Raspunde
Poate faceti si ceva (10 May, 08:02)
florica

Ce subiect mai urmeaza dupa politia locala, Compania de Apa, Urbis? Se implineste anul de cand a sosit in primarie, cu promisiuni care nu avea cum sa le implineasca( apropo, cati investitori au venit in Buzau in ultimul an?) si deocamdata acest primar ne ofera doar vaicareli, nimic palpabil.

Raspunde
PRIMARIE (10 May, 11:28)
cici

DO M PRIMAR STITI CA EXISTA IN CARTIERUL 23 AUGUST O GRADINITA INTR UN SPATIU INCHIRIAT PENTRU CARE PRIMARIA PLATESTE....5000 DE EURO LUNAR, PLUS UTILITATI.....

Raspunde
pt D-na Florica si cici (10 May, 14:41)
Anonimus

A venit un singur investitor. Unul si BUN... d-l TOMA (pai nu era el afacerist/investitor pana sa fie ales primar?). Apropo cici, sunt convins ca asta nu este un secret major. Devreme ce tu stii (probabil si multi altii) sunt ferm convins ca Primarul stie, dar ce propui? sa dam copii acasa sau sa mearga la alte gradinite mai indepartate... desi stau in alta parte propun sa dau un ban(din impozite sau coleta municipala) sa se cumpere acea locatie...

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker