Sălbăticiunile încep să-și facă simțită prezența odată cu încălzirea vremii. Urșii au început să dea iama în gospodării, în căutarea hranei, iar ultimul atac a avut loc în week-end când un urs a coborât în satul Lacul cu Anini din comuna Pănătău și a intrat într-o gospodărie unde a ucis un porc.  În urmă cu câteva zile, el a atacat mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii de acolo l-au alungat. Oamenii se tem acum că ursul înfometat ar putea ataca din nou, motiv pentru care au cerut sprijinul autorităților.

Luni, prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a solicitat reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii Forestiere şi celorlalte instituţii care pot interveni în astfel de cazuri să analizeze situaţia din teren şi să întocmescă un raport exact. Acesta trebuie să fie gata până marți dimineață pentru ca ulterior Prefectura să solicite Minsterului Mediului autorizarea intervenției vânătorilor în cazul ursului de la Pănătău.

Comportamentul sălbăticiunii este specific ieșirii din hibernare când animalele coboară în localități pentru a-și căuta hrană.

DISTRIBUIȚI
loading...