Încă trei comune buzoiene – Merei, Gherăseni și Poșta Câlnău – vor deveni în curând membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-Mără­cineni”. Un prim pas în acest sens a fost făcut de consiliile locale ale celor trei unități administrativ-teritoriale care au adoptat hotărâri privind aderarea această structură asociativă care are drept scop gestionarea serviciului de transport public local de persoane.

De cealaltă parte, consilierii municipali buzoieni sunt chemați să aprobe, luni, la ședința ordinară a deli­berativului, un proiect de hotărâre similar, privind asocierea municipiului Buzău, membru fondator al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-Mărăcineni” cu cele trei comunități, fapt care, în ­vi­ziunea inițiatorului proiectului de hotărâre, va ,,contribui la realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare, precum exploatarea serviciului de transport pu­blic local de persoane”.

Conform acestui proiect de hotărâre, autoritățile locale asociate își păstrează autonomia locală, iar finanțarea asociațiilor și a proiectelor derulate se realizează din contribuții de la bugetele locale ale fiecărei unități administrativ-teritoriale membre ale asociației, dar și din alte surse, în condițiile legii. Odată ce consilierii locali buzoieni vor da undă verde acestui proiect de hotărâre, reprezentanții Trans Bus vor stabili traseele pe care vor putea circula, tur-retur, autobuzele societății.

Reamintim că, anul viitor, operatorul municipal de transport în comun va semna un contract de servicii publice, prin care va deveni unicul operator de transport în comun pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău-Mărăcineni”.

DISTRIBUIȚI
loading...

6 COMENTARII

  1. Bine ar face sa se duca drak k troacele lor epave ca neam saturat de inghesuiala si frig aroganta si lipsa de caracter atat din partea angajatilor cat si a transportatorului! Nu sunt obligat sa platesc cat nu face si sa nu am loc nici in picioare

  2. revin, tot troacele privatilor care au neamuri in consiliul judetean ne vor teansporta incontinuare, deja se fac presiuni mai catre presedintele consiliuluijudetea na scoata trans busul din joc……dom toma va intindeti cam mult,,,,avati grija,,,,calatorii nu vor autobuze,,,, vor frig inghesuiala rable, care te transporta cu niste preturi de taxi,,,, vorbe urite de genul,,,daca nu va comvine nu mai circulatii…dar in romania cetateanul este naiv.

  3. poate scapam de troacele transportatorilor privati, caci unele din ele mai ca se dezintegreaza,,,nu toate sint vechi,,,

  4. super, felicitari!
    at trebui ca toate comunele sa aibe autobuze care sa ajunga in resedinta de judet, macar de doua ori pe zi!

Comments are closed.