27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:20 PM

Actualitate

Au început înscrierile la Programele Rabla Clasic și Rabla Plus ediția 2017

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
19.05.2017, 00:00
117

   Începând de ieri, 18 mai, persoanele fizice pot accesa programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Astfel, cei care doresc să-și achiziționeze un autoturism nou, cu emisii scă­­zute, în locul celui vechi, poluant sau optează pentru o mașină electrică sau electric-hibrid, fără obligativitatea casării unui alt autoturism, pot începe de a­cum demersurile la producătorii validați, pentru a îndeplini formalitățile corespunzătoare de înscriere la aceste progra­me.

   Programul Rabla Clasic a ajuns în 2017 la a 13-a ediție și prin intermediul acestuia se poate beneficia de o primă de casare pentru cumpărarea unui vehicul nou, cu obligativitatea casării unei mașini mai vechi de opt ani. Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou, al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 grame dioxid de carbon pe kilometru.

   La prima de casare se poa­te adăuga și un ecobonus în valoare de 1.000 de lei, în cazul în care noua mașină achiziționată este echipată cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt sau un ecobonus în valoare de 1.700 de lei, pentru un autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.  Atunci când sunt îndeplinite ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Ecotichete în valoare de 45.000 și de 20.000 de lei, pentru mașini electrice

   În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet în valoare de 45.000 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul nou, pur electric sau un ecotichet de 20.000 de lei, la achiziționarea unei mașini noi electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km.

   Prima de casare oferită prin Programul Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut la Rabla Plus. Astfel, în cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de opt ani și decide să cumpere un autovehicul nou electric, va beneficia atât de prima de casare în valoare de 6.500 de lei, cât și de ecotichetul de 45.000 de lei.

  Dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, solicitantul va beneficia de pri­ma de casare de 6.500 de lei, pre­cum și de ecotichetul în valoare de 20.000 de lei. În ceea ce privește obligativitatea casării, aceasta intervine doar pentru cei care doresc să   cumuleze finanțarea acordată prin Programul Rabla Clasic cu cea din Rabla Plus.

   O noutate la ediția Rabla 2017 este procedura simplificată, prin intermediul căreia persoanele juridice care au depus dosarele în vederea aprobării participării la cele două programe Rabla pot remedia motivele de respingere care țin de forma dosarului într-un termen de zece zile lucrătoare de la publicarea acestora pe site-ul Administrației Fondului de Mediu.

   Pentru acest an, Programul Rabla Clasic are alocat un buget de 180 milioane lei, iar Programul Rabla Plus beneficiază de un buget de 45 milioane de lei. Persoanele juridice pot depune cereri de finanțare pentru înscrierea în cele două programe în continuare, până pe data de 29 septembrie 2017, la sediul Administrației Fondului de Mediu.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker