27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:42 AM

Actualitate

Au început înscrierile la Programele Rabla Clasic și Rabla Plus ediția 2017

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
19.05.2017, 00:00
108

   Începând de ieri, 18 mai, persoanele fizice pot accesa programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Astfel, cei care doresc să-și achiziționeze un autoturism nou, cu emisii scă­­zute, în locul celui vechi, poluant sau optează pentru o mașină electrică sau electric-hibrid, fără obligativitatea casării unui alt autoturism, pot începe de a­cum demersurile la producătorii validați, pentru a îndeplini formalitățile corespunzătoare de înscriere la aceste progra­me.

   Programul Rabla Clasic a ajuns în 2017 la a 13-a ediție și prin intermediul acestuia se poate beneficia de o primă de casare pentru cumpărarea unui vehicul nou, cu obligativitatea casării unei mașini mai vechi de opt ani. Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou, al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 grame dioxid de carbon pe kilometru.

   La prima de casare se poa­te adăuga și un ecobonus în valoare de 1.000 de lei, în cazul în care noua mașină achiziționată este echipată cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt sau un ecobonus în valoare de 1.700 de lei, pentru un autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.  Atunci când sunt îndeplinite ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Ecotichete în valoare de 45.000 și de 20.000 de lei, pentru mașini electrice

   În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet în valoare de 45.000 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul nou, pur electric sau un ecotichet de 20.000 de lei, la achiziționarea unei mașini noi electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km.

   Prima de casare oferită prin Programul Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut la Rabla Plus. Astfel, în cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de opt ani și decide să cumpere un autovehicul nou electric, va beneficia atât de prima de casare în valoare de 6.500 de lei, cât și de ecotichetul de 45.000 de lei.

  Dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, solicitantul va beneficia de pri­ma de casare de 6.500 de lei, pre­cum și de ecotichetul în valoare de 20.000 de lei. În ceea ce privește obligativitatea casării, aceasta intervine doar pentru cei care doresc să   cumuleze finanțarea acordată prin Programul Rabla Clasic cu cea din Rabla Plus.

   O noutate la ediția Rabla 2017 este procedura simplificată, prin intermediul căreia persoanele juridice care au depus dosarele în vederea aprobării participării la cele două programe Rabla pot remedia motivele de respingere care țin de forma dosarului într-un termen de zece zile lucrătoare de la publicarea acestora pe site-ul Administrației Fondului de Mediu.

   Pentru acest an, Programul Rabla Clasic are alocat un buget de 180 milioane lei, iar Programul Rabla Plus beneficiază de un buget de 45 milioane de lei. Persoanele juridice pot depune cereri de finanțare pentru înscrierea în cele două programe în continuare, până pe data de 29 septembrie 2017, la sediul Administrației Fondului de Mediu.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker