27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:17 AM
dragaica

Actualitate

Au început înscrierile la Programele Rabla Clasic și Rabla Plus ediția 2017

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
19.05.2017, 00:00
67

   Începând de ieri, 18 mai, persoanele fizice pot accesa programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Astfel, cei care doresc să-și achiziționeze un autoturism nou, cu emisii scă­­zute, în locul celui vechi, poluant sau optează pentru o mașină electrică sau electric-hibrid, fără obligativitatea casării unui alt autoturism, pot începe de a­cum demersurile la producătorii validați, pentru a îndeplini formalitățile corespunzătoare de înscriere la aceste progra­me.

   Programul Rabla Clasic a ajuns în 2017 la a 13-a ediție și prin intermediul acestuia se poate beneficia de o primă de casare pentru cumpărarea unui vehicul nou, cu obligativitatea casării unei mașini mai vechi de opt ani. Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou, al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 grame dioxid de carbon pe kilometru.

   La prima de casare se poa­te adăuga și un ecobonus în valoare de 1.000 de lei, în cazul în care noua mașină achiziționată este echipată cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt sau un ecobonus în valoare de 1.700 de lei, pentru un autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.  Atunci când sunt îndeplinite ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Ecotichete în valoare de 45.000 și de 20.000 de lei, pentru mașini electrice

   În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet în valoare de 45.000 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul nou, pur electric sau un ecotichet de 20.000 de lei, la achiziționarea unei mașini noi electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km.

   Prima de casare oferită prin Programul Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut la Rabla Plus. Astfel, în cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de opt ani și decide să cumpere un autovehicul nou electric, va beneficia atât de prima de casare în valoare de 6.500 de lei, cât și de ecotichetul de 45.000 de lei.

  Dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, solicitantul va beneficia de pri­ma de casare de 6.500 de lei, pre­cum și de ecotichetul în valoare de 20.000 de lei. În ceea ce privește obligativitatea casării, aceasta intervine doar pentru cei care doresc să   cumuleze finanțarea acordată prin Programul Rabla Clasic cu cea din Rabla Plus.

   O noutate la ediția Rabla 2017 este procedura simplificată, prin intermediul căreia persoanele juridice care au depus dosarele în vederea aprobării participării la cele două programe Rabla pot remedia motivele de respingere care țin de forma dosarului într-un termen de zece zile lucrătoare de la publicarea acestora pe site-ul Administrației Fondului de Mediu.

   Pentru acest an, Programul Rabla Clasic are alocat un buget de 180 milioane lei, iar Programul Rabla Plus beneficiază de un buget de 45 milioane de lei. Persoanele juridice pot depune cereri de finanțare pentru înscrierea în cele două programe în continuare, până pe data de 29 septembrie 2017, la sediul Administrației Fondului de Mediu.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker