27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:07 PM

Actualitate

Au început înscrierile la Programele Rabla Clasic și Rabla Plus ediția 2017

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
19.05.2017, 00:00
121

   Începând de ieri, 18 mai, persoanele fizice pot accesa programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Astfel, cei care doresc să-și achiziționeze un autoturism nou, cu emisii scă­­zute, în locul celui vechi, poluant sau optează pentru o mașină electrică sau electric-hibrid, fără obligativitatea casării unui alt autoturism, pot începe de a­cum demersurile la producătorii validați, pentru a îndeplini formalitățile corespunzătoare de înscriere la aceste progra­me.

   Programul Rabla Clasic a ajuns în 2017 la a 13-a ediție și prin intermediul acestuia se poate beneficia de o primă de casare pentru cumpărarea unui vehicul nou, cu obligativitatea casării unei mașini mai vechi de opt ani. Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou, al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 grame dioxid de carbon pe kilometru.

   La prima de casare se poa­te adăuga și un ecobonus în valoare de 1.000 de lei, în cazul în care noua mașină achiziționată este echipată cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt sau un ecobonus în valoare de 1.700 de lei, pentru un autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.  Atunci când sunt îndeplinite ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Ecotichete în valoare de 45.000 și de 20.000 de lei, pentru mașini electrice

   În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet în valoare de 45.000 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul nou, pur electric sau un ecotichet de 20.000 de lei, la achiziționarea unei mașini noi electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km.

   Prima de casare oferită prin Programul Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut la Rabla Plus. Astfel, în cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de opt ani și decide să cumpere un autovehicul nou electric, va beneficia atât de prima de casare în valoare de 6.500 de lei, cât și de ecotichetul de 45.000 de lei.

  Dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, solicitantul va beneficia de pri­ma de casare de 6.500 de lei, pre­cum și de ecotichetul în valoare de 20.000 de lei. În ceea ce privește obligativitatea casării, aceasta intervine doar pentru cei care doresc să   cumuleze finanțarea acordată prin Programul Rabla Clasic cu cea din Rabla Plus.

   O noutate la ediția Rabla 2017 este procedura simplificată, prin intermediul căreia persoanele juridice care au depus dosarele în vederea aprobării participării la cele două programe Rabla pot remedia motivele de respingere care țin de forma dosarului într-un termen de zece zile lucrătoare de la publicarea acestora pe site-ul Administrației Fondului de Mediu.

   Pentru acest an, Programul Rabla Clasic are alocat un buget de 180 milioane lei, iar Programul Rabla Plus beneficiază de un buget de 45 milioane de lei. Persoanele juridice pot depune cereri de finanțare pentru înscrierea în cele două programe în continuare, până pe data de 29 septembrie 2017, la sediul Administrației Fondului de Mediu.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Consumul unei cantități mici de alcool ne îmbunătățește pronunția într-o limbă străină (studiu)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:33 PM

Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat la 18 octombrie în revista Journal of Psychopharmacology.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker