Ultimele demersuri pentru punerea în funcţiune a aparatului RMN la Spitalul Judeţean Buzău au fost făcute odată cu desemnarea personalului  care va deservi acest punct de lucru.

Buzăul a rămas fără aparat RMN din luna aprilie a acestui an. Singurul aparat care putea face investigaţii de rezonanţă magnetică nucelară aparţinea unei firme private care îşi desfăşura activitatea în Spitalul Judeţean Buzău. Firma şi-a mutat activitatea în alt judeţ. De curând, Spitalul Judeţean Buzău a fost dotat cu RMN-ul primit printr-un program guvernamental. RMN-ul este o investigaţie modernă, complexă şi cu o foarte mare precizie în diagnosticarea unor boli extrem de grave.

De la 1 iulie, noul aparat RMN primit de Spitalul judeţean Buzău printr-un program guvernamental va deveni funcţional. Mai exact, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care au primit echipamente medicale de ultimă generaţie. Tot de la 1 iulie, odată cu punerea în funcţiune a RMN-ului, la Spitalul Judeţean Buzău va funcţiona şi un sistem de arhivare a imaginilor medicale.

Recent, spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a publicat şi rezultatele finale ale concursului de angajare pe posturile de asistent medical disponibile în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală. Patru dintre acestea sunt posturi nou înfiinţate, pentru asigurarea necesarului de personal în cadrul punctului de lucru RMN, ce umează a fi deschis în prima zi a lunii iulie. Potrivit listei cu rezultatele finale, toţi candidaţii au dat dovadă de o bună pregătire, toţi cei admişi obţinând punctaje bune, cea mai mică notă fiind de 88,50 de puncte, astfel că toate cele şase posturi au fost ocupate în urma susţinerii celor două probe de concurs.  Cel mai bun punctaj l-a obţinut Adina Stanciu, notată cu 93 de puncte la proba scrisă şi 100 de puncte la interviu, rezultând astfel punctajul final de 96,50. Pe locul al doilea s-a clasat Crina Apostol, cu 94,75 de puncte, care, deşi a obţinut 95 de puncte la proba scrisă, a pierdut puţin la interviu, la care a obţinut 94,50  puncte.

Lista este completată de Carmen Iuliana Curcă, cu un punctaj general de 89,25 de puncte, urmată de Ana Maria Riciu, cu 88,50 de puncte. Candidaţii admişi au la dispoziţie 15 zile pentru a se prezenta la sediul unităţii medicale şi a-şi lua în primire noile locuri de muncă.

În afară de aceste locuri, au mai fost scoase la concurs şi două posturi în cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică al spitalului, respectiv un post de asistent medical principal şi unul de asistent medical. Pe aceste posturi concurenţa a fost de doi candidaţi pe loc, pentru fiecare post fiind depuse câte două dosare de înscriere. Pentru postul de asistent medical principal au concurat Mirela Preda şi Andi Valentin Dragu, acesta din urmă fiind respins în urma susţinerii probelor. Diferenţa a făcut-o proba scrisă, la care Mirela Preda a fost notată cu 93 de puncte, în timp ce contracandidatul său a reuşit să obţină 67 de puncte. La interviu,  Mirela Preda a fost notată cu 97,75, iar Andi Valentin Dragu cu 97,50. Prin umare, cu o notă finală de  95,37, Mirela Preda a fost declarată admisă, în timp ce contracandidatul său a fost respins, deşi a obţinut un punctaj de 82,25. Pentru postul de asistent medical în cadrul aceluiaşi laborator au concurat tot doi candidaţi, dar de această dată lucrurile au fost mai simple. În uma probei scrise, Mariana Tănăsescu a fost notată cu 94 de puncte, iar Sorin Ioniţă cu doar 59 de puncte, iar la proba de interviu, acesta din urmă nu s-a mai prezentat. Candidata rămasă în cursă a obţinut 97 de puncte la această probă şi a fost declarată admisă, cu un punctaj final de 95,50.

DISTRIBUIȚI
loading...