Cu ocazia Zilei Unirii, pe 24 ianuarie, profesorul Nicoleta Marin organizează două evenimente tematice pentru toate categoriile de vârstă, la ore diferite, în Cob Village, departe de forfota din oraș, într-o locație ce inspiră din plin la atmosfera de iarnă. De dimineață, de la ora 10,00, sub sloganul „Hai să-ntindem hora mare”, copiii vor avea parte de o mică lecție de istorie, îmbinând noțiunile teoretice cu abilitățile practice, muzica, distracția, dansul și petrecerea. În cadrul evenimentului de la Berca, cei mici vor primi informații despre însemnă­tatea Micii Uniri, vor avea parte de un atelier de creație în cadrul căruia vor putea să picteze linguri de lemn și să îți facă propria păpușă dintr-o lingură de lemn, folosind însemne specifice portului popular românesc.

Nu va lipsi momentul coregrafic, când se va cânta și se va juca Hora Unirii, se vor organiza jocuri și se vor mânca sărmăluțe cu mămăliguță și gogoși. Vor fi disponibile 30 de locuri, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. Prețul unui loc este de 90 de lei și sunt incluse materialele necesare desfășu­rării activităților, meniul cu sarmale cu mămăligă, covrigi, gogoși, apă și suc și transportul Buzău-Berca și retur, plus animatorii. Dress code-ul va fi format din costume populare sau cu însemne specifice portului tradițional românesc.

Petrecere și pentru adulți   

Iar pentru cei mari, tot pe 24 ianuarie, în aceeași locație, de la ora 19,00, va fi organizată o petrecere cu DJ Alex Nicolae și Vioraș Milan, alături de Formația „Chef de Chef”, care vă vor încânta cu muzică populară românească și nu numai. Meniul va fi compus din preparate specifice zonei Berca. Sunt disponibile 60 de locuri iar prețul unui bilet este de 150 de lei de persoană. Dress code-ul va fi compus din bluză, cămașă, ie, cu însemne specifice portului popular românesc. Participarea la evenimente se face doar pe bază de rezervare și înscriere, până pe data de 21 ianuarie, la telefonul 0745.756.630.

DISTRIBUIȚI
loading...