După şcoală şi lecţii, puteţi începe săptămâna în forţă cu un atelier în care să vă pregătiţi cei mai veseli şi coloraţi dovleci decorativi, în aşteptarea serii de Halloween. Luni, 29 octombrie, de la ora la 13,00 şi până la ora 16,30, profesoara Nicoleta Marin dă adunarea prichindeilor care vor să înveţe să decoreze dovlecii pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea americană, la Cob Village-Berca.

„Copiii  cu vârste cu­prinse între 6 şi 10/11 ani sunt aşteptaţi la atelierul de decorat dovleci, luni, imediat după şcoală. În week-end vom fi tot în Cob Village, două zile la rând pentru a sărbători cu un party Halloweenul, iar în prima zi a săptămânii copiii vor transforma cu ajutorul culorilor şi al diverselor materiale de decor cele mai frumoase exemplare de dovleci, folosindu-şi imaginaţia cum vor. Dovleacul va fi dus acasă, în camera lor, aşteptând seara de 31 octombrie, când vor fi alungate toate spiritele rele”, a declara Nicoleta Marin.

Buzoianca a mai precizat că, pe lângă activitatea de creaţie, copiii vor avea parte de jocuri de echipă, concursuri surpriză, vânătoarea de dovleci printre căsuţele cob, curiozităţi despre dovleci şi, bineînţeles, degustare de plăcintă cu dovleac. Preţul unui loc la atelierul de Halloween este de 90 de lei, limita este de 20 de locuri. Pentru detalii sunaţi la telefon 0745.756.630.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază; de ­exe­mplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia „All Hallows’ Even”, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, săr­bătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în ţările unde predomină creştinismul occidental – catolic şi protestant-, deoarece în aceste culte creştine ziua tuturor sfinţilor este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau ­dulci­uri?), ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va face o farsă.

DISTRIBUIȚI
loading...