Timp de două ore, în intervalul 9-11, în această dimineață, la  Spitalul Județean Buzău, zeci de asistenți, personal de îngrijire și angajați TESA, membri ai sindicatului SANITAS au luat parte la greva de avertisment, conform calendarului stabilit la nivelul Consiliului Național al Federației SANITAS din România, reunit  în data de 4 mai 2018, în ședință extraordinară. Atunci s-a făcut o analiză a  rezultatelor dialogului cu reprezentanții Ministerului Sănătății și a mandatat Biroul Operativ să negocieze cu factorii de decizie soluțiile propuse pentru depășirea crizei din sistemul de sănătate și asistență socială.

În același timp, au fost analizate listele de semnături pentru grevă, strânse de organizațiile județene SANITAS, Consiliul Național constatând că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condițiile legale pentru declanșarea grevei în cele două sectoare de activitate.

La Buzău, sindicatul Sanitas a strâns circa 1000 de semnături ale  membrilor pentru declanșarea grevei generale, spune liderul sindical Mihai Ștefan, care precizeză că este probabil ca o decizie finală în vederea declanșării grevei generale să fie luată la nivel central, de către liderii Federației SANITAS, în cursul zilei de marți, 8 mai.

Revendicările sindicaliștilor buzoieni, potrivit declarației liderului sindical buzoian, se referă în principal la sporuri: ”Ieșim din plafonul de 30 la sută; vrem să poată fi acordate sporurile la maxim”. Sindicaliştii mai solicită şi  încheierea contractului colectiv de muncă, impozitarea ticheteor de 10 la sută și menținerea salariilor la nivelul lunilor ianuarie-februarie din acest an.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Doamne ferește să se întâmple așa ceva în sănătate .Cu toții știm cât de importantă este sănătatea pentru societate .Eu aș vrea să donez din pensia mea de profesor ,către oamenii în halate albe ,numai să știu că pot să mă prezint la controlul medical periodic pentru a-mi lua rețeta pe o lună ,și de a putea supraviețui .Aș vrea să fac un apel către toate cadrele de conducere din minister și parlament ,să nu se joace cu viețile oamenilor pentru că vor fi linșați .Când se așteaptă cel mai puțin .Îi sfătuiesc că și ei au o viață ,și ce viață ,însă boala nu alege .Mai devreme sau mai târziu ,toți avem nevoie de medici .E legea firii .Oamenii mai ales de la o vârstă se mai și îmbolnăvesc .Și cu toți banii din lume ,nu se pot vindeca .Numai că ar fi prea târziu să mai ia măsuri și să îndrepte lucrurile .De aceea ,oameni buni ,vă rugăm ,nu vă jucați cu sănătatea .

Comments are closed.