27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:50 PM

Economic

Astăzi, la sediul AJOFM Buzău, ediție specială a bursei forței de muncă / Zece angajatori, interesați să dea de lucru tinerilor instituționalizați

de Andreea STROE
Economic  |
14.07.2017, 00:00
1461

   Astăzi, la Buzău, avem o ediție specială a bursei forței de muncă. Este vorba despre bursa locurilor de muncă pentru persoanele provenind din sistemul instituționalizat, pe care, la nivel național,  o organizează numai Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău. AJOFM Buzau organizează ,,Bursa Locurilor de Muncă pentru Tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului“, la sediul ALOFM 1 Buzău, str. Unirii, bloc 11 D-E, ora 9.00.

   Conducerea AJOFM Buzău a făcut front comun cu reprezentanții instituțiilor din domeniul protecției copilului de pe raza municipiului Buzău pentru a veni în sprijinul tinerilor care, după împlinirea vârstei de 18 ani, trebuie să părăsească sistemul de protecție. Astfel, bursa locurilor de muncă  specială este considerată o soluție pentru tinerii care se află într-o formă sau alta de protecție și care părăsesc sistemul, reprezentând o categorie vulnerabilă. Față de această categorie există interes din partea Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a le uşura primii pași spre independență socială și financiară. Practic, prin demersul instituției buzoiene se pun în aplicare normele metodologice a Legii nr.116/2002 privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale, aprobate prin H.G. nr.1149/2002, care are prevăzute printre instrumentele de sprijin și măsurile de garantare a accesului la un loc de muncă. Demersul se realizează de ANOFM, prin încheierea unor contracte de solidaritate, în baza cărora tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani aflați în dificultate și confruntați cu riscul excluderii profesionale beneficiază de un acompaniament social personalizat. Acompaniamentul social se realizează prin consiliere profesională și mediere din partea personalului specializat al Agenției, urmate de plasarea în muncă la angajatorii de inserție cu care agenția județeană încheie convenții.

Peste 100 de locuri de muncă

   Potrivit informațiilor furnizate de directorul adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Valeriu Dimciu, zece angajatori și-au exprimat interesul pentru această categorie de forță de muncă. După cum și-au anunțat intenția, ei sunt așteptați la bursa locurilor de muncă cu o fertă de peste 100 de locuri de muncă. Oferta lor este, în general, pentru tineri cu studii medii. Mai exact, angajatorii buzoieni sunt interesați să angajeze tineri pentru meseriile de confecționer, electrician auto, operator chimist, fierar betonist, motostivuiturist, activitate de recuperare a materialelor plastice, manipulant, zidar, mecanic auto, electrician auto și muncitori necalificați.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker