27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:43 AM

Economic

Astăzi, la sediul AJOFM Buzău, ediție specială a bursei forței de muncă / Zece angajatori, interesați să dea de lucru tinerilor instituționalizați

de Andreea STROE
Economic  |
14.07.2017, 00:00
310

   Astăzi, la Buzău, avem o ediție specială a bursei forței de muncă. Este vorba despre bursa locurilor de muncă pentru persoanele provenind din sistemul instituționalizat, pe care, la nivel național,  o organizează numai Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău. AJOFM Buzau organizează ,,Bursa Locurilor de Muncă pentru Tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului“, la sediul ALOFM 1 Buzău, str. Unirii, bloc 11 D-E, ora 9.00.

   Conducerea AJOFM Buzău a făcut front comun cu reprezentanții instituțiilor din domeniul protecției copilului de pe raza municipiului Buzău pentru a veni în sprijinul tinerilor care, după împlinirea vârstei de 18 ani, trebuie să părăsească sistemul de protecție. Astfel, bursa locurilor de muncă  specială este considerată o soluție pentru tinerii care se află într-o formă sau alta de protecție și care părăsesc sistemul, reprezentând o categorie vulnerabilă. Față de această categorie există interes din partea Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a le uşura primii pași spre independență socială și financiară. Practic, prin demersul instituției buzoiene se pun în aplicare normele metodologice a Legii nr.116/2002 privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale, aprobate prin H.G. nr.1149/2002, care are prevăzute printre instrumentele de sprijin și măsurile de garantare a accesului la un loc de muncă. Demersul se realizează de ANOFM, prin încheierea unor contracte de solidaritate, în baza cărora tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani aflați în dificultate și confruntați cu riscul excluderii profesionale beneficiază de un acompaniament social personalizat. Acompaniamentul social se realizează prin consiliere profesională și mediere din partea personalului specializat al Agenției, urmate de plasarea în muncă la angajatorii de inserție cu care agenția județeană încheie convenții.

Peste 100 de locuri de muncă

   Potrivit informațiilor furnizate de directorul adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Valeriu Dimciu, zece angajatori și-au exprimat interesul pentru această categorie de forță de muncă. După cum și-au anunțat intenția, ei sunt așteptați la bursa locurilor de muncă cu o fertă de peste 100 de locuri de muncă. Oferta lor este, în general, pentru tineri cu studii medii. Mai exact, angajatorii buzoieni sunt interesați să angajeze tineri pentru meseriile de confecționer, electrician auto, operator chimist, fierar betonist, motostivuiturist, activitate de recuperare a materialelor plastice, manipulant, zidar, mecanic auto, electrician auto și muncitori necalificați.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker