27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:06 PM

Sport

Astăzi, la Campionatele Europene de box U22 de la Brăila / Buzoianul Dragoş Manu susţine primul meci la categoria 49 kg

de Andreea STROE
Sport  |
16.03.2017, 00:00
108

   Pugilistul buzoian Dragoş Manu îşi începe astăzi aventura la Campionatele Europene sub 22 de ani, care se desfăşoară la Brăila. Ultima dată vicecampion naţional de seniori, titlu obţinut tot la Brăila, sportivul de la CSM Buzău va urca în ring, în cadrul categoriei 49 de kilograme, împotriva unui adversar din Belarus, Eugen Karmilchyk. Dacă va trece de acesta, Manu va boxa în meciul următor cu câştigătorul dintre armeanul Artur Hovhanissian şi italianul Francesco Dallesandro.

   Campionatele Europene de box U22 reprezintă cea mai importantă competiţie găzduită vreodată de Brăila. Participă, în total, 249 de sportivi din 31 de ţări, şi este de remarcat că întreg bugetul de 220.000 de euro a fost obţinut exclusiv din mediul privat. Autorităţile locale din Brăila au pus la dispoziţie bazele sportive din oraş.

Manu a „erupt“ în 2016

   Dragoş Manu este pregătit la CSM Buzău de maestrul Constantin Voicilaş. Anul trecut, boxerul s-a clasat pe locul 10 în ierarhia celor mai buni 10 sportivi buzoieni ai anului, întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret pe baza performanţelor obţinute: vicecampion naţional de seniori, locul 3 la Campionatul Naţional de tineret şi tot locul 3 la Cupa României de tineret.

Lotul României la CE:

   Dragoş Manu (49 kg), Sebastian Arbuz (52 kg), Robert Jitaru (56 kg), Ştefan Marcu (60 kg), Daniel Costea (64 kg), ­Mari­an Piţa (69 kg), Dănuţ Ionescu (75 kg), Paul Arădoaie (81 kg), Roland Berciu (91 kg), Daniel Burciu (+91 kg).

   Antrenor coordonator este Vali Vrînceanu, iar obiectivul delegaţiei României îl reprezintă cucerirea a una sau două medalii, cei mai îndreptăţiţi la a urca pe podium fiind steliştii Robert Jitaru (56 kg), Marian Piţa (69 kg),ambii  originari din Brăila, şi dinamovistul Paul Arădoaie (81 kg).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker