27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:47 AM

Sport

Astăzi, la Campionatele Europene de box U22 de la Brăila / Buzoianul Dragoş Manu susţine primul meci la categoria 49 kg

de Andreea STROE
Sport  |
16.03.2017, 00:00
227

   Pugilistul buzoian Dragoş Manu îşi începe astăzi aventura la Campionatele Europene sub 22 de ani, care se desfăşoară la Brăila. Ultima dată vicecampion naţional de seniori, titlu obţinut tot la Brăila, sportivul de la CSM Buzău va urca în ring, în cadrul categoriei 49 de kilograme, împotriva unui adversar din Belarus, Eugen Karmilchyk. Dacă va trece de acesta, Manu va boxa în meciul următor cu câştigătorul dintre armeanul Artur Hovhanissian şi italianul Francesco Dallesandro.

   Campionatele Europene de box U22 reprezintă cea mai importantă competiţie găzduită vreodată de Brăila. Participă, în total, 249 de sportivi din 31 de ţări, şi este de remarcat că întreg bugetul de 220.000 de euro a fost obţinut exclusiv din mediul privat. Autorităţile locale din Brăila au pus la dispoziţie bazele sportive din oraş.

Manu a „erupt“ în 2016

   Dragoş Manu este pregătit la CSM Buzău de maestrul Constantin Voicilaş. Anul trecut, boxerul s-a clasat pe locul 10 în ierarhia celor mai buni 10 sportivi buzoieni ai anului, întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret pe baza performanţelor obţinute: vicecampion naţional de seniori, locul 3 la Campionatul Naţional de tineret şi tot locul 3 la Cupa României de tineret.

Lotul României la CE:

   Dragoş Manu (49 kg), Sebastian Arbuz (52 kg), Robert Jitaru (56 kg), Ştefan Marcu (60 kg), Daniel Costea (64 kg), ­Mari­an Piţa (69 kg), Dănuţ Ionescu (75 kg), Paul Arădoaie (81 kg), Roland Berciu (91 kg), Daniel Burciu (+91 kg).

   Antrenor coordonator este Vali Vrînceanu, iar obiectivul delegaţiei României îl reprezintă cucerirea a una sau două medalii, cei mai îndreptăţiţi la a urca pe podium fiind steliştii Robert Jitaru (56 kg), Marian Piţa (69 kg),ambii  originari din Brăila, şi dinamovistul Paul Arădoaie (81 kg).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker